Pe 5 februarie, FTX a anunțat un produs de tranzacționare futures numit TRUMP, bazat pe re-alegerea președintelui Donald Trump în 2020. În esență, contractele TRUMP pot avea valoarea de 0 și 1 dolar.

Dacă Trump va fi re-ales, toate contractele vor valora 1 USD, iar dacă nu, vor avea valoare 0.

„Feedback-ul inițial a fost extrem de pozitiv. Oamenii au fost foarte încântați de contractele TRUMP”,

a declarat un reprezentant al FTX.

În prezent, există peste 300.000 de astfel de contracte active.

Succesul contractelor TRUMP au determinat compania să lanseze variante similare pentru contracandidații democrați din SUA. În următoarele zile, FTX va lansa un produs de tranzacționare futures Bernie Sanders (BERNIE), precum și futures pe Joe Biden (BIDEN), Elizabeth Warren (WARREN), Pete Buttigieg (PETE) și Mike Bloomberg (BLOOMBERG).

Acestea vor funcționa în mod similar cu cele bazate pe Donald Trump.

Sistemul de alageri american prevede că Partidul Democrat trebuie să selecteze un singur candidat pentru a concura cu actualul președinte. În prezent se derulează alegerile primare pentru a selecta unul dintre cei cinci candidați democrați.

Asta înseamnă că patru din cele cinci produse de tranzacționare futures FTX bazate pe democrați vor fi lichidate înainte de alegerile din 2020.

Cine poate paria pe contractele TRUMP?

Nu toată lumea poate paria pe viitorul alegerilor din SUA. FTX interzice numeroase regiuni să tranzacționeze TRUMP, inclusiv Canada, Uniunea Europeană, Regatul Unit și chiar Statele Unite – țara care găzduiește alegerile pe care se bazează aceste produse.

Reprezentantul FTX a explicat că exchange-ul exercită precauție.

„Produsele noastre sunt reglementate. În multe țări, există diferite regimuri de licențiere pentru contracte de genul acesta. Practic nu vrem să încălcăm legislația locală și, din păcate, a trebuit să restrângem jurisdicțiile in care vom activa. Cred că pe viitor, cu cât sunt mai mulți oameni interesați, cu atât vom fi mai motivați să oferim produse similare în tot mai multe locuri. Asta înseamnă de fapt obținerea sau cel puțin o examinare a ce licențe ar fi relevante pentru astfel de contracte în diferite jurisdicții. “

CryptoZZ