JPMorgan Chase a anunțat că intenționează să lanseze un e-wallet pentru comerțul electronic și „economia bazată pe proiecte.” Prin intermediul noului produs, companiile care folosesc serviciile băncii, precum Amazon și Airbnb, pot oferi clineților conturi bancare digitale.

Potrivit Bloomberg, gigantul de pe Wall Street a petrecut un an construind un portofel electronic care oferă piețelor online posibilitatea de a oferi milioanelor lor de clienți conturi bancare digitale și avantaje conexe. Acest lucru va reduce taxele de procesare a plăților și va crește viteza tranzacțiilor.

Sectorul de plăți a constituit aproximativ 10% din veniturile JPMorgan, ce s-au ridicat la 109 miliarde de dolari anul trecut. JPMorgan Chase pariază că rețelele de plată vor continua să reprezinte o parte mai mare din veniturile sale în următorii ani.

Potrivit declarațiilor oficiale, banca vizează

„cei mai mari 10 jucători de comerț electronic și economie bazată pe proiecte. Vrem să o folosească întreaga industrie. ”

Un teren de testare pentru criptomonede?

JPMorgan Chase a lansat propria criptomonedă stabilă, JPM Coin, la începutul acestui an. În prezent, aceasta este folosită în principal pentru a facilita plățile internaționale. Banca a susținut că, pe viitor, este posibil ca aceasta să fie accesibilă și clienților retail.

Acest nou e-wallet ar putea fi o dovadă că banca testează posibilitatea de a intra în sectorul de plăți digitale. În ciuda faptului că CEO-ul Jamie Dimon are o reputație de a fi relativ ostil Bitcoin, JPMorgan a fost prima bancă ce a folosit tehnologia blockchain pentru a emite o criptomonedă.

Procesatorii de plăți precum PayPal și Ayden amenință deja veniturile din plăți ale băncilor. Teama unei versiuni americane a Alipay sau WeChat pune presiune pe industria bancară pentru soluții mai eficiente.

CryptoZZ