Oficialitățile sud-coreene cred că Coreea de Nord a furat  milioane de dolari în criptomoonede anul trecut, conform unor rapoarte locale.

Coreea de Nord a furat milioane din schimburile de criptomonedă anul trecut — Publicația Kyodo News raportează că Serviciul de Inteligență Național, autoritățile din teritoriu care raportează atacurile cibernetice, a spus că atacurile de tip phishing și alte metode asemănătoare i-au ajutat pe nord-coreeni să recolteze zeci de miliarde de woni în criptomonedă. Publicația scrie și că autoritățile din Coreea de sud studiază dacă aceiași atacatori se află și în spatele furtului de la Coincheck de luna trecută, când schimbul sud-coreean a fost păgubit de mai bine de 500 de milioane de dolari în criptomonedă.

Atacul de anul trecut asupra schimbului Bithumb a dus la pierderi de 8 miliarde de woni. Pe lângă asta, s-au furat informațiile personale a aproximativ 30 000 de client.

Membrul parlamentului sud-coreean Kim Byung-kee a vorbit și el despre impactul atacurilor phishing.

„Coreea de Nord a trimis emailuri care au putut să spargă schimburile de criptomonedă și informațiile private ale clienților și să fure criptomonedă în valoare de miliarde de woni.”

Izolata Coreea de Nord a fost implicate în atacuri ale schimburilor și escrocherii în mai multe ocazii, dar și în încercări nereușite de a fura criptomonede de pe siteurile de trading. Anul trecut, agenții de poliție pretindeau că atacatorii nord-coreeni au încercat să păcălească 25 de angajați de la patru scshimburi folosindu-se de atacuri de tip spear phishing. Se pare că nici unul nu a căzut pradă încercărilor.

Încercările Coreei de Nord de a jefui schimburile au fost observate pentru prima oară de firma de securitate cibernetică Fire Eye și confirmate mai târziu de oficialitățile guvernamentale.

Națiunea rebelă pare să caute să fure criptomonede pentru a scăpa de sancțiunile financiare impuse de Națiunile Unite, mai ales de cele votate după ce recent au testat bombe nucleare.