Directorul agenției de informații din Coreea de Sud suspectează că hackerii din nord se află în spatele atacurilor împotriva schimburilor de bitcoin de la ei din țară.

Conform unui raport al  BBC de săptămâna aceasta, Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud (NIS) a găsit oficial dovezi că s-au încercat atacuri la calculatorul de acasă al unui angajat de la Bithumb. Atacurile au avut loc în februarie și sunt tratate de autorități ca fiind spionaj.

La momentul respectiv, s-au furat 7,6 miliarde de woni (aproximativ 6 milioane de dolari) în criptomonedă. În plus, s-au furat și informațiile personale a 30 000 de oameni. Despre atac s-a vorbit pentru prima dată în luna iulie și se crede că a dus la furtul de fonduri din mai multe conturi.

coreea de nord

În raportul BBC se spune că hackerii au cerut despăgubiri de 5,5 milioane de dolari pentru a distruge informațiile scurse.

Încă se fac investigații, dar este departe de a fi un incident izolat. În luna octombrie, oficialitățile de la Agenția de Poliție Națională din Coreea de Sud au confirmat că 25 de angajați de la 4 schimburi diferite au fost ținta atacurilor, în 10 încercări separate de spear fishing de anul acesta.

NIS suspectează și faptul că nord-coreenii au fost implicați într-un atac asupra altui schimb de criptomonedă de la ei din țară. Este vorba de Coinis care a fost atacat în luna septembrie. Ambele incidente par să fie parte a unui effort de a evita sancțiunile economice impuse statului totalitar.