Exchange-ul Bithumb a inițiat un parteneriat cu furnizorul de plăți digitale Korea Pay Services (KPS) pentru a oferi opțiunea de plată în criptomonede în 6000 de magazine din Coreea de Sud.

În prezent, Coreea este cea de-a treia piață pentru criptomonede la nivel mondial (în urma SUA și Japonia), iar proiectul sprijină extinderea acestora în rândul publicului.

”Cumpărătorii vor fi capabili să achiziționeze produse în aproximativ 6000 de magazine, precum Cafe Drop Top, Yankee Candle și Sulbing, una dintre cele mai populare rețele de cofetării din țară”.

Reprezentanții Bithumb au declarat presei locale că doresc să paveze drumul pentru un viitor dominat de criptomonede:

”Am făcut un pas important – vom face eforturi pentru a crea un mediu în care criptomonedele sunt utilizate frecvent”.

Dimensiunea companiei Korea Pay este un factor important – KPS este prima companie coreeană care oferă certificate de cadou digitale și soluții de plată mobile prin mai mult de 400 de canale, inclusiv prin colaborări cu Starbucks, Outback și Kakao Talk, precum și peste 200 de francize individuale.

Proiectul se bazează pe coduri de bare incluse în aplicații mobile care să le permită clienților să facă plăți la magazinele participante prin intermediul criptomonedelor deținute în cadrul exchange-ului. Serviciile vor fi lansate în vara lui 2018, urmând ca până la sfârșitul anului să se extindă la 8000 de magazine.

Bithumb este unul dintre cele mai populare exchange-uri din Coreea, pe locul doi după Upbit. Deține în prezent 8 centre de suport (dublu față de anul trecut) și oferă servicii în mai multe limbi, inclusiv engleză, chineză și japoneză.

La începutul anului, Bithumb a inițiat o colaborare cu Innovation Corp, un site de turism care listează peste 50,000 de hoteluri și imobile de închiriat, care permite clienților să plătească rezervările în peste 12 criptomonede.

Un alt aspect important în ce privește piața de criptomonede din Coreea este că începând cu luna decembrie 2017, reglementările au devenit mult mai dure: cetățenii străini nu mai au posibilitatea de a-și crea conturi în exchange-urile coreene, iar tranzacțiile anonime au fost interzise. De asemenea, oficialii guvernamentali nu au voie să dețină criptomonede.