Săptămâna trecută, Korea Times a raportat că surse din guvern au mentionat că planifică să permită din nou lansarea de ICO-uri în viitorul apropiat.

”Autoritățile financiare au discutat cu agenția de taxe și impozite, cu Ministerul de Justiție și cu celelalte organisme guvernamentale despre un plan de a permite din nou ICO-uri în anumite condiții”.

Declarațiile oficiale în prezent sunt concentrate pe riscurile asociate cu acest tip de inițiative – de exemplu, directorul Comisiei pentru Servicii Financiare (FSC) a declarat că agenția pe care o conduce este sceptică în ce privește capacitatea autorităților de a pune în practică politici de protejare a investitorilor:

”Există posibilitatea ca în procesul de creare și emitere a unei noi monede digitale să fie bazate pe scheme piramidale (Ponzi) sau alte tipuri de înșelătorii. Agenția își va păstra poziția negativă față de politicile actuale de protejare a investitorilor implementate pe piața locală a criptomonedelor”.

Cu toate acestea, sursele guvernamentale care au discutat cu Korea TImes susțin că aceste politici vor fi modificate pentru a include reguli stricte cu privire la ICO-uri, legate de sisteme împotriva spălării de bani, identificarea cumpărătorilor și legi cu privire la taxarea investitorilor.

”Se discută diferite scenarii precum impunerea unei taxe pe valoare adăugată, impozit pe profit sau ambele pentru tranzacțiile cu criptomonede, precum și colectarea de impozite de la exchange-urile de criptomonede. De asemenea, acordarea de licențe pentru activitatea de tip exchange sunt luate în considerare.”

În mod similar cu Statele Unite, guvernul Coreei de Sud este dispus să permită ICO-uri atâta timp cât vânzările de tokenuri sunt înregistrate în registre guvernamentale.

Comisia de Supraveghere a Titlurilor de Valoare și a Bursei (SEC) din Statele Unite a declarat în decembrie anul trecut că toate ICO-urile trebuie să fie înregistrate la SEC, iar până în prezent niciunul nu a fost înscris.

Această regulă nu înseamnă că nu se pot derula ICO-uri, ci că trebuie să respecte legislația cu privire la titlurile de valoare, deoarece valoarea tokenurilor este direct legată de performanța companiilor care le distribuie.

Reprezentanții FSC au confirmat speculațiile cu privire la potențiala legalizare a ICO-urilor în Coreea de Sud:

”Există speculații cu privire la posibilitatea de a permite ICO-urile. FSC a acceptat punctul de vedere al unei terțe părți cu privire la această propunere, însă nu putem face nici o declarație oficială în prezent”.

Unul dintre motivele pentru care autoritățile din Coreea de Sud își reconsideră poziția este faptul că cel mai mare conglomerat IT din țară, Kakao, a declarat recent că dorește să își lanseze propria monedă. Având în vedere că aplicațiile gestionate de Kakao acoperă 90% din piața coreeană și legislația actuală cu privire la ICO-uri, dacă Kakao va decide să lanseze acest ICO în afara țării, ar genera pierderi economice enorme.

De asemenea, o astfel de decizie ar genera un efect de domino, făcând ca și alte companii interesate de tehnologia blockchain să părăsească țara, afectând major industria și economia coreeană.