Mike Maloney este fondatorul firmei de brokeraj GoldSilver.com care acționează pe piața metalelor prețioase. Acesta a declarat că deținerea unor cantități de criptomonede, eventual bitcoini, reprezintă cea sigură modalitate de a ne feri de un crash financiar mondial.

Maloney crede ca ni se pregătește un eveniment periculos de proporții și ar fi indicat să fim precauți.

“Efectele vor fi devastatoare”

Mike Maloney, care a scris și o carte despre investițiile în metale prețioase, a subliniat într-o prezentare că prevede o nouă criză economică:

“În anul 2000 au picat bursele. În 2008 – bursele și afacerile cu imobiliare. De data aceasta, atât bursele, cât și imobiliarele și creanțele se află într-o bulă enormă. Când bula se va sparge, efectele vor fi devastatoare pentru majoritatea oamenilor, dar poate nu și pentru voi.”

Când a fost întrebat cum ne putem proteja în cazul unui crash financiar global, Maloney a transmis că un nou sistem monetar, care se naște la fiecare 30 de ani, ar putea de această data să nu aibă la bază aurul și argintul.

Sistemul alternativ

Referitor la criptovalută, Maloney a mai declarat în prezentare ca ea reprezintă o variantă importantă, chiar dacă în lipsa unei conexiuni la Internet nu ar avea nicio valoare:

“Pentru cine dorește un sistem monetar alternativ gata funcționare, este bine de știut că un asemenea sistem există deja și se bazează pe criptomonede. Totul a început inițial cu bitcoinul, apoi au apărut și alte monede. Deși nu dețin multe criptomonede, consider că ele reprezintă o alternativă reală. Mai ales în cazul în care ar cădea sistemul financiar actual.”

Sfaturi de la Prudent Bear

Unii investitori privesc cu rezerve investițiile în bitcoini în detrimentul celor în aur. Maloney chiar recomandă bitcoinul pentru tranzacțiile online. Recomandarea lui este oarecum similară cu aceea emisă de David Tice, managerul fondului Prudent Bear.

Într-un interviu acordat către CNBC, Tice a afirmat că investițiile în bitcoin merită, mai ales pentru tranzacțiile online. Acesta a spus că există un potențial real de câștig pentru investitori.

Sursa – Cointelegraph