Creatoarea OneCoin, sub protecție rusească

În conformitate cu declarațiile efectuate de fratele său în proces, creatoarea OneCoin, Ruja Ignatov, este posibil să se afle în Rusia. În prezent, Konstantin Ignatov este în arest în Statele Unite și colaborează cu autoritățile.

Schema piramidală OneCoin este subiectul unui proces în care acuzatul este Mark Scott. Procurorii susțin că Scott, un avocat din SUA, a ajutat-o pe Ignatov să spele peste 400 milioane de dolari provenite din escrocheria OneCoin. În total, se estimează că pagubele produse de proiect se ridică la 4 miliarde de dolari.

Konstantin Ignatov a declarat că, după ce sora sa a fugit, personalul de securitate care a însoțit-o a relatat că aceasta s-a întâlnit cu persoane care vorbeau rusa. De asemenea, Ruja Ignatov l-ar fi informat pe fratele său că are sprijinul și protecția unui rus „bogat și puternic”.

Industria de cannabis folosește tehnologia blockchain

Una dintre industriile care a adoptat cu entuziasm tehnologia blockchain este cea a distribuției de cannabis. Principalul avantaj este introducerea transparenței și a reglementării, lucru esențial pentru un produs înconjurat încă de controverse.

Atât instituțiile financiare, cât și cele guvernamentale vor putea urmări sursa reală a materiei prime folosită de companiile de cannabis.

Controlul calității este o altă considerație vitală. Într-un astfel de produs, calitatea este esențială, iar prin utilizarea blockchain clienții și întreprinderile care folosesc furnizorii vor avea la dispoziție toate informațiile necesare.

Numeroase proiecte ce folosesc blockchain pentru monitorizarea lanțului de aprovizionare în industria de cannabis au fost deja lansate: DMG blockchain în Canada, Nezly și Budbo. Alte proiecte doresc să introducă criptomonede ca metodă de plată: ParagonCoin, GrowPayment token, PotCoin, HempCoin și altele.

„Operațiunile pot fi simplificate în timp ce costurile pot fi controlate, iar prin adăugarea transparenței, timpul de așteptare necesar pentru autentificare și reglementare poate fi extrem de redus”,

a rezumat Brigid LeBlanc, blogger de tehnologie la Australia2write și NextCoursework.

Italia prezintă proiectul Made in Italy

Ministerului Dezvoltării Economice italian a dezvoltat un proiect blockchain dedicat industriei textile în colaborare cu IBM. Început în martie, proiectul Made in Italy urmărește să verifice punctele forte și punctele critice ale aplicării blockchain-ului pentru sectoarele din industria textilă italiană.

”Prin utilizarea blockchain dezvoltăm un proiect specific pentru promovarea Made in Italy. Proiectul pilot „Blockchain pentru trasabilitate în textile” este posibil datorită implicării întreprinderilor mici și mijlocii din sector și partenerului tehnologic IBM. Proiectul va avea ca rezultat lansarea unui document „proof-of-concept” disponibil tuturor companiilor care doresc să implementeze tehnologia. Vom aplica în curând același model și pentru produsele agroalimentare ”,

a declarat ministrul Stefano Patuanelli.

Rezultatele pilotului vor fi prezentate pe data de 14 noiembrie în cadrul Salonului tehnologiilor organizat de Ministerului Dezvoltării Economice.

Tencent dezvoltă o bancă virtuală bazată pe blockchain

Gigantul chinez de internet Tencent a anunțat că va dezvolta o bancă virtuală bazată pe blockchain.
La Summit-ul Mondial al Blockchain-ului de la Wuzhen, reprezentantul Tencent a confirmat că proiectul a primit licență din partea Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC).

Compania va crea o echipă pentru dezvoltarea unei platforme bancare bazată pe tehnologia blockchain, potrivit agenției de știri chineze Sina Finance.

Până în prezent, SFC a acordat până în prezent licențe bancare virtuale pentru 12 entități. Comisia a publicat miercuri detalii despre noul său sistem de licențe pentru reglementarea tranzacțiilor cu active virtuale. Cadrul de reglementare este similar cu cel care supraveghează brokerii de securities.

CryptoZZ