Compania de resurse umane Chronobank a realizat un studiu în rândul utilizatorilor de criptomonede din Statele Unite, Australia și Rusia. 66% dintre aceștia au declarat că își doresc să primească salariile în Bitcoin sau alte criptomonede (total sau parțial).

De asemenea, 83% dintre respondenți și-ar dori să primească bonusurile în criptomonede. 72% favorizează angajatorii care oferă această opțiune pentru plata salariilor.

Majoritatea respondenților cred în creșterea valorii activelor digitale în viitor, astfel încât oprează pentru păstrarea criptomonedelor. Doar o cincime au indicat că vor converti o parte din salariile lor din criptomonede în valute fiat.

Jumătate dintre participanți cred că a-și primi salariile în Bitcoin sau alte criptomonede i-ar ajuta să cheltuiască mai puțin. Doar 19% le-ar folosi pentru a face tranzacții. Pentru persoanele mai tinere, în grupul de vârstă 18-24, numărul de deținători pe termen lung este chiar mai mare – de 60%.

În ceea ce privește piețele care vor trece la plata salariilor în criptomonede, Japonia (32%) este percepută ca lider. Pe pozițiile următoare se clasează Statele Unite cu 15% și Coreea de Sud 15%.

Respondenții americani

cred mai mult în șansele Coreei de Sud (25%) de a adopta plata salariilor cu criptomonede decât în Japonia (doar 13%). În Rusia, 47% cred că Japonia este liderul dominant al industriei.

Mai mult de jumătate (57%) dintre respondenți sunt de asemenea convinși că astfel de inițiative vor afecta pozitiv creșterea economică a țărilor care le adoptă.

Interesant este faptul că 65% dintre cei chestionați în SUA au declarat că sunt dispuși să plătească impozite pe cripto-salarii. În Rusia, doar 30% și-au arătat această disponibilitate.

Studiul statistic a inclus 445 de persoane, dintre care 92% au fost bărbați. 40% dintre aceștia au vîrste între 25 și 34 de ani și 75% erau angajați la momentul derulării studiului.

În timp ce pentru majoritatea oamenilor, obținerea unui mic procent din salariul lor în criptomonede nu ar fi o problemă și ar putea fi considerată chiar și un bonus atrăgător, viitorul în care cineva poate trăi exclusiv din venituri în cripto este încă îndepărtat.