Bank von der Heydt, din Munchen, înființată în 1754, a anunțat o colaborare cu furnizorul de servicii financiare blockchain Bitbond. Banca planifică să lanseze criptomenda stabilă bazată pe euro pentru a facilita vânzarea de tokenized securities.

Parteneriatul va permite băncii să tokenizeze titluri digitale pe blockchain-ul Stellar și să le ofere ulterior clienților instituționali prin intermediul plasamentelor private.

Investitorii vor putea achiziționa tokenized securities folosind criptomoneda stabilă bazată pe euro. Aceasta va fi emisă și stocată de Bank de von der Heydt.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Radoslav Albrecht, fondatorul și CEO Bitbond, a declarat:

„Plățile în euro digital vor avea loc mult mai repede, va exista un DvP on-line în timp real (livrare versus plata titlurilor). Banca nu trebuie să implice o terță parte pentru a gestiona plățile, poate oferi totul independent “.

Clienții instituționali pot ulterior să achiziționeze tokenized securities într-o manieră simplificată. Un reprezentant al Bank von der Heydt a declarat că tokenizarea poate simplifica vânzările de capitaluri și poate elimina o mare parte din costurile asociate:

„Securities pot fi tranzacționate direct fără intermediar. Acest aspect face ca finanțarea să fie mult mai ieftină și mai puțin complicată”.

Custodie pentru criptomoneda stabilă bazată pe euro lansata de von der Heydt

Clienții vor putea stoca în siguranță capitalurile tokenizate într-o soluție de custodie dezvoltată de Bitbond și von der Heydt în 2019. Aceasta a primit aprobarea de la autoritatea de reglementare financiară germană BaFin anul acesta.

La începutul anului, Germania a anunțat modificări ale legii care prevăd că furnizorii de servicii de custodie cripto trebuie să se licențieze.

Bitbond a primit aprobarea BaFin pentru custodia tokenized securities în ianuarie 2019, după implementarea legii. Compania a lansat de asemenea prima ofertă de security tokens (STO) în Germania în cursul aceluiași an.

Înființată în 2013, firma a funcționat inițial ca o platformă de creditare bazată pe blockchain pentru întreprinderile mici. Bitbond a reușit să strângă peste 5 milioane de euro în 2017 pentru a finanța noi împrumuturi.

CryptoZZ