Criptomoneda stabilă BUSD a Binance a fost aprobată de NYSDF

Conform unui anunț recent al Binance, criptomoneda sa stabilă bazată pe dolar a fost aprobat de Departamentul de servicii financiare al statului New York (NYSDF). BUSD a fost dezvoltată de Binance în parteneriat cu Paxos.

Criptomoneda stabilă BUSD poate fi achiziționată direct cu valute fiat pe platforma Binance și poate fi convertită ușor în cadrul a 15 perechi de tranzacționare. În plus, depunerile și retragerile de BUSD pe Binance sunt gratuite.

După aprobarea primită de la NYSDF, Binance a anunțat că BUSD va fi disponibilă la nivel global.

Între timp, exchange-ul a notificat utilizatorii că va elimina o serie de perechi de tranzacționare cu USDC din cauza volumelor scăzute. Această decizie ar putea stimula utilizarea BUSD pe termen lung.

Deschide un cont gratuit pe Binance!

Turcia caută să crească supravegherea pieței cripto

Presa turcească a anunțat că agenția de supraveghere a piețelor de capital din Turcia (CMB), va accelera dezvoltarea mecanismelor de reglementare mai strictă a industrie cripto. Presiunea de reglementare vine ca răspuns la faptul că turcii sunt printre cei mai mari utilizatori de criptomonedă din lume.

Ziarul Hürriyet susține că autoritățile publice au solicitat CMB să pregătească măsurile de supraveghere necesare. Rolul acestora va fi de a preveni eventualele activități frauduloase din această industrie.

Aproximativ 1 din 5 turci au declarat că au utilizat criptomonede, cea mai mare rată de adopție din lume.
Până în prezent, Turcia nu a implementat niciun fel de măsură de reglementare pentru criptomonede in tara.

Gigantul tehnologic Baidu lansează versiunea beta a rețelei blockchain Xuperchain

Compania tech chineză Baidu a anunțat lansarea propriei rețea blockchain Xuperchain. Conform anunțului oficial, rețeaua a fost construită pe baza ofertei anterioare a blockchain-as-a-service (BaaS) a Baidu. Noua platformă permite utilizatorilor să implementeze aplicații la un cost mai mic, fără să fie necesar să dezvolte un blockchain propriu. De asemenea, îndeplinește cerințele de reglementare din China pentru întreprinderile de tip blockchain.

Codul de bază pentru Xuperchain este open source și a fost lansat în mai 2018. Whitepaper-ul proiectului a fost publicat în septembrie 2018. Până în prezent, rețeaua a înregistrat peste 3,5 milioane de utilizatori și 450 de milioane de tranzacții, conform site-ului oficial.

Utilizarea petro generează probleme în Venezuela

Guvernul venezuelean a anunțat că cetățenii au început să folosească cu succes criptomoenda petro pentru cumpărături. Potrivit anunțului, au fost efectuate peste 2.5 milioane de tranzacții prin sistemul Biopagobvd. Acesta permite utilizarea petro pentru cumpărături în aproape 7.500 de magazine din tara.

Realitatea este însă că utilizarea Petro a generat probleme pentru utilizatori și comercianți. Valoarea petro fluctuează masiv în funcție de termenul de referință. Rata de schimb oficială, folosită pentru stabilirea prețurilor, este dublă față de prețul de pe piață.

„Comercianții sunt nevoiți să accepte petro la o rată de schimb de 2,5 milioane VES / PTR. Tokenul poate fi achiziționat pe piața deschisă cu un milion VES / PTR”,

a subliniat Eduardo Gomez de la purse.io.

Practic, comercianții pierd bani prin acceptarea petro. Mulți au optat să perceapă un comision între 20 și 40% pentru tranzacții, ceea ce este ilegal. Autoritățile au început deja să ia măsuri împotriva acestei practici și au emis o avertizare oficială.

Între timp, președintele Maduro încearcă să forțeze utilizarea petro în tranzacțiile internaționale, fără prea mare succes.

CryptoZZ