Stiri cripto de weekend – O parte dintre criptomonedele furate de la Bitfinex au fost mutate – G20 solicită adoptarea de reglementări cu privire la cripto în țările membre

O parte dintre criptomonedele furate de la Bitfinex au fost mutate

La peste 3 ani de la hack-ul Bitfinex, o parte din criptomonedele furate au fost mutate în alte portofele. Zece tranzacții în valoare totală de peste 300 Bitcoins (2,38 milioane de dolari) au fost redistribuite în portofele necunoscute. Cel mai probabil, acesta este începutul procesului de spălare a fondurilor.

O nouă politică Bitfinex prezentată în whitepaper-ul tokenului LEO menționează:

”Compania lucrează cu lideri din industrie pentru a crea o procedură pentru a oferi hackerului posibilitatea de a restitui în siguranță și privat majoritatea fondurilor furate, păstrând în același timp un procent din acestea ca recompensă pentru colaborarea în rezolvarea definitivă a acestei probleme.”

În esență, acest lucru înseamnă că Bitfinex explorează acum modalități de a “recompensa” hackerii pentru returnarea fondurilor furate. În timp ce mulți văd acest lucru ca pe un compromis acceptabil, există cei care văd acest lucru ca un stimulent extrem de profitabil pentru ca hackerii să continue să atace exchange-urile cripto centralizate.

În 2016, Bitfinex a suferit un hack în care au fost furați aproape 120.000 BTC (aproximativ 953 milioane de dolari).

Analiștii așteaptă scăderea Bitcoin sub 7000$

În ultimele zile, Bitcoin a scăzut la 7700$, iar analiștii se așteaptă ca valoarea sa scadă sub pragul de 7000$ în următoarea perioadă. Conform analizelor tehnice, atâta timp cât Bitcoin rămâne sub nivelul de 8200$, sunt șanse mari ca prețul să scadă.

Unii analiști susțin chiar că este posibil ca acestă corecție să ducă prețul BTC până la nivel de 6000$.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurnul nivelului de 7700$.

Weiss Ratings scade evaluarea EOS din cauza centralizării

Compania americana de cercetare financiara, Weiss Ratings, a anunțat că a scăzut ratingul criptomonedei EOS. Decizia a fost justificată de “problemele grave” pe care acest blockchain le are cu centralizarea.

Aceasta este o schimbare drastică în perspectiva companiei față de EOS. Anterior, Weiss a pus EOS alături de Bitcoin (BTC) și XRP și în raportul său privind tendințele emergente pe piețele cripto.

La vremea respectivă, EOS a primit ratingul A din pespectiva inovației, fiind considerată un rival al Ethereum într-o încercare de a deveni “coloana vertebrală a noului internet”.

G20 solicită adoptarea de reglementări cu privire la criptomonede în țările membre

Weekendul acest a avut loc reuniunea G20, iar unul dintre subiectele abordate a fost reglementarea industriei criptomonedelor. Declarația oficială, semnată de țările participante, prevede

”monitorizarea actorilor din domeniu și adoptarea de măsuri de reglementare a industriei”.

Declarația comună subliniază, de asemenea, că

“inovațiile tehnologice, inclusiv cele care stau la baza cripto-activelor, pot aduce beneficii semnificative sistemului financiar și economiei mai largi”.

Cea mai recentă declarație notează că părțile implicate vor adopta nota interpretativă a FATF, publicată în martie. Aceasta prevede implemenetarea de măsuri KYC/AML pentru companiile ce derulează activități asociate cu criptomonedele.

Ike

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

11 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

14 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

20 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile