Deși consideră că sunt o bulă, fondul de investiții a lui George Soroș este dispus să investească în criptomonede

La Forumul Economic Mondial de la Davos, George Soroș a afirmat că în opinia sa criptomonedele sunt o bulă, însă una care are potențialul să reziste mai multă vreme deoarece dictatorii din diverse țări cu probleme economice se vor orienta spre bitcoin și alte tokenuri digitale pentru a-și asigura venituri suplimentare.

Cu toată poziția lipsită de optimism adoptată de Soroș, agenția Bloomberg a afirmat că Adam Fisher, managerul fondului de investiții Soroș, cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de dolari, a obținut aprobare pentru a începe să tranzacșioneze criptomonede.

Luna trecută, Alan Howard, partener fondator al companiei de Management Brevan Howard, a început să facă investiții personale în criptomonede, însă compania în sine se ferește să se implice pe această piață din cauza volatilității prețurilor.

Corporația Rothschild Investment, una dintre cele mai mari companii de investiții, a inceput să investească în Bitcoin

Rothschild Investment Corporation a depus recent documentație din care rezultă că deține acțiuni în valoare de 210.000 de dolari în GBTC – fondul de investiții bazat pe bitcoin.

Mai exact, este vorba de titluri de valoare al căror preț se bazează pe valoarea bitcoin, nu de moneda în sine, iar investiția a fost făcută încă din 2015.

Extinderea adopției bitcoin ca metodă de plată în Canada și SUA

Distribuitorul de electronice Newegg și-a extins sistemul de plată în bitcoin și pe platforma canadiană, ceea ce înseamnă că produsele pot fi achiziționate în criptomonede de către cele câteva miliaone de clienți canadieni.

Newegg a integrat plata în bitcoin încă din 2014 pentru clienții din SUA în baza colaborării cu procesorul de plăți BitPay.

Mai mulți retaileri de pe continentul american au integrat criptomonedele (în special bitcoin) pe platformele de plată în ultima perioadă: platforma online Overstock, agenția de turism și închirieri Expedia, eGifter, firmă de vouchere și cadouri, providerul de televiziune prin satelit Dish și compania aeriană CheapAir.

Bitfinex integrează 12 tokenuri ERC-20 noi

Exchange-ul Bitfinex a anunțat vineri că vor lista 12 noi tokenuri, printre care Dai, o cirptomonedă ”stabilă” (și competitor al Tether), Aion, Iostoken (IOST), Request Network (REQ) și Raiden Network (RDN).

Toate tokenurile introduse sunt compatibile ERC-20 (bazate pe blockchain-ul Ethereum) și mai includ Loopring (LRC) Bnktothefuture Token (BFT), Cofound.it (CFI), Wax (WAX), Singularitynet (AGI), Medicalchain (MTN) și Odem (ODEM).

Perechile de tranzacționare între BTC, ETH și USD au devenit disponibile în data de 7 aprilie și au o valoare de piață de peste 1,1 miliarde de dolari.

Directorul de dezvoltare al Bitfinex, Jean-Louis van der Velde a declarat:

”Suntem entuziasmați de introducerea noilor tokenuri. Suntem dispuși să facem eforturile necesare pentru a satisface nevoile și așteptările clienților noștri. Vom continua să ne extindem serviciile pentru a dezvolta platforma noastră și a asigura creșterea comunității de traderi digitali”.