Compania americană de securitate cibernetică Recorded Future a publicat un raport descpre activitate de minare cripto a Coreei de Nord. Aparent, începând cu luna mai 2019, traficul de rețea pentru minarea de monero (XMR) care provine de la IP-urile din Coreea de Nord a crescut „ de cel puțin zece ori”. În prezent, criptomoneda privată este cel mai popular activ de minat din regiune, depășind BTC.

Recorded Future susține că intensificarea activității de minare Monero face parte din eforturile regimului corean de eludare a sancțiunilor economice.

Față de alte criptomonede, XMR poate fi minat pe mașini nespecializate, cum ar fi computerele convenționale. Acest lucru reduce costurile de operare și anulează necesitatea importării de hardware de minare din străinătate.

Tranzactioneaza XMR folosind Binance!

Criptomonedele sunt un instrument valoros pentru Coreea de Nord

Tranzacțiile Monero sunt, de asemenea, anonime, ceea ce facilitează sustragerea de la încercări de monitorizare.

“Apreciem că, criptomonedele sunt un instrument valoros pentru Coreea de Nord ca sursă independentă de generare de venituri, dar și ca mijloc pentru mutarea și utilizarea fondurilor obținute ilicit”,

se arată în raportul Recorded Future.

Activitatea minieră a Coreei de Nord este disimulata cu adrese IP proxy. Asta înseamnă că analiștii nu au putut determina rata de hash XMR controlată.

Anterior, un studiu al ONU a sugerat că o filială a armatei nord-coreene să fie responsabilă pentru activitatea de exploatare a criptomonedelor. Studiul Record Future nu a putut spune ce entitate era responsabilă pe baza datelor colectate.

Monero a fost folosit de Coreea de Nord începând cu august 2017, când operatorii implicați în atacul WannaCry au schimbat Bitcoin extorcat în Monero. Potrivit raportului, activitatea minieră bitcoin a regimului a rămas relativ statică în ultimii doi ani.

Monero este criptomoneda preferată pentru multe organizații ilicite și criminale. O firmă japoneză de securitate cibernetică a raportat săptămâna aceasta misteriosul grup de hackeri Outlaw. Acestia au dezvoltat o serie de boți sofisticați de minerit cripto care se pot infiltra în sistemele informatice ale companiilor pentru a mina monero.

Cu un an în urmă, s-a estimat că aproximativ 5% din cantitatea de Monero de pe piața a fost minată prin malware.

CryptoZZ