Criptomonedele = viata ca un rollercoaster – de la înalțimi amețitoare până la depresia cauzată de prăbușirea prețurilor și de veștile rele care par să vină din toate părțile.  Poate că este o activitate frustrantă, dar chiar și în cele mai dificile momente ar trebui să fim conștienți de ceea ce ne-a învățat.

Când ai fi învățat altfel despre lucruri precum autentificarea în doi pași, despre școala de economie austriacă sau despre evoluția prețurilor și analiza trendurilor?

Înainte de apariția criptomonedelor, puțini se gândeau la protecția datelor personale – iar acum, cu scandalul Facebook în plină desfășurare, cei care au lucrat cu cripto au satisfacția că sunt cu un pas înaintea maselor.

Criptomonedele te-au educat să ai încredere în propria judecată și mai ales te-au re-obișnuit cu învățarea, cu selectarea informațiilor utile din avalanșa cu care te confrunți în fiecare zi. Câte domenii au capacitatea de a oferi un asemenea imbold?

Indiferent că ai început în 2017 sau de la început, criptomonedele te-au făcut mai deștept și mai orientat spre a pune întrebări, te-au transformat într-un autodidact care are curajul să ia decizii și să își croiască singur drumul în viață.

Binențeles, există și părți mai puțin pozitive – poate că acum ești tipul ală care discută despre bitcoin la petreceri sau fata care își trece în CV ”cripto-trader”. Criptomonedele nu te fac un om mai bun, dar cu siguranță te face să fii mai înțelept și mai curajos, care nu mai așteptă ajutor de la alții și care își croiește singur drumul.

Chiar dacă în portofelul tău nu sunt atâția bani pe cât ți-ai dori, cripto ți-a oferit posibilitatea de a acumula experiență și tehnici care îți vor fi de folos în orice aspect al vieții tale. Indiferent ce se întâmplă cu portofoliul tău digital, ceea ce ai învățat din tranzacții și din domeniul criptomonedelor în general reprezintă o bogăție mai amre decât orice altcoin.

Tot din aceasta nisa am invatat sa fim mult mai responsabili cu fiantele proprii. Suntem mult mai constienti de celebra vorba:

“Niciodată nu investi mai mult decât îți permiți să pierzi”

Pentru că un avantaj pe care îl oferă bitcoin pe langa descentralizarea sau tehnologia blockchain, este cunoașterea.