Mike Novogratz – criza economică va încetini adopția criptomonedelor cu 12-18 luni

CEO-ul Galaxy Digital, Michael Novogratz, susține că criza economică va încetini adopția criptomonedelor cu 12 până la 18 luni. El a făcut această declarație într-un interviu cu Anthony Pompliano publicat pe Twitter. Cei doi au discutat provocările iminente cu care se confruntă spațiul financiar global din cauza pandemiei.

În opinia lui Novogratz, populația panicată a vândut activele digitale achiziționate pentru ”zile negre” deoarece aveau nevoie de cash. Criza ce va urma nu va ajuta situația, astfel încât reputația criptomonedelor va trebui reconstruită.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

În orice caz, prețurile criptomonedelor se vor confrunta în continuare cu volatilitate pe termen scurt. Pretul Bitcoin a fluctuat între 4000 și 8000$ în ultimele șapte zile, iar în prezent se tranzacționează în jurul valorii de 5200$

Browserul Opera colaborează cu Wyre pentru a permite achiziția de criptomonede cu fiat

Opera a anunțat o colaborare cu u start-ul de plăți electronice Wyre pentru a permite achiziția de criptomonede cu fiat. Opțiunea este disponibilă pentru utilizatorii din SUA, care pot cumpăra BTC și ETH de 250$ în fiecare zi. Achiziția presupune o taxă de 30 de cenți plus un comision de tranzacție de 2,9%. Plățile cu BTC direct din portofelul integrat sunt disponibile încă din octombrie 2019.

Directorul departamentului cripto al Opera, Charles Hamel, a declarat că plafonul zilnic este scăzut deoarece se adresează dezvoltatorilor de dapps și utilizatoriilor zilnici. Nu este o funcționalitate pentru investitori sau speculanții care tranzacționează cu criptomonede în scopul de a realiza profit.

Colaborarea cu Wyre face parte din misiunea pe termen lung a Opera de a deveni browserul de acces la Web 3.0. Compania a adăugat deja suport TRON, o versiune desktop compatibilă cu Ethereum dapps, straturi de protecție pentru minarea de criptomonede și o mulțime de alte funcții blockchain încorporate.

BitGo oferă asigurare și pentru criptomonede de peste 100 milioane de dolari

Furnizorul de custodie cripto BitGo a anunțat că oferă un produs de asigurare pentru activele digitale ce depășesc 100 milioane de dolari. Polița de asigurare este oferită în colaborare cu firma de asigurări Lloydțs din Londra.

„Am avut foarte multe cereri de la întreprinderi mici și mari. Au existat cereri pentru asigurări de 5 milioane sau 10 milioane dolari în plus. De asemenea, am avut cereri de până la câteva sute de milioane”,

a declarat Rodrigo Vicuna, CFO de la BitGo.

Polițele pentru cold storage acoperă pierderea de active digitale de pe dispozitive care nu sunt și nu vor fi niciodată conectate la internet. De asemenea, acoperă pierderea provocată de furt, indiferent că este vorba despre angajai sau terți care obțin acces fizic la suporturile de stocare și la cheile criptografice.

BitGo oferă, de asemenea, clienților opțiunea de a asigura portofelele fierbinți, prin colaborare cu firma Coincover din Marea Britanie. Această poliță acoperă hack-uri de la terți – cea mai frecventă metodă de furt pentru criptomonede.

Steem planifică un hard fork pentru a elimina influența lui Justin Sun

Comunitatea Steem a anunțat că planifică un hard fork pentru a elimina Steemit Inc. a lui Justin Sun din rețea. Acest hard fork este planificat pentru 20 martie la 10 am EST și va da naștere la un nou blockchain numit „Hive”. Potrivit SteemPeak, o aplicație front-end pentru Steem:

„Hive este un blockchain cu guvernare DPOS (delegated proof of stake) creat prin implementarea unui hard fork al rețelei Steem existente. Această nouă direcție ne îndepărtează de povara Steemit Inc.”

Conform declarațiilor SteemPeak, Hive va fi o copie directă a blockchain-ului existent, cu câteva mici upgrade-uri.

Fundația Tron a achiziționat Steemit luna trecută, într-o mișcare foarte controversată. Comunitatea a încercat să elimine capacitatea sa de decizie, dar Justin Sun a preluat controlul asupra rețelei cu ajutorul marilor exchange-uri.

CryptoZZ