Sinteza cripto 15 mai – Exchange-ul Cryptopia intra în lichidare – Coinbase extinde tranzacționarea cu USDC la 103 țări

Exchange-ul Cryptopia intra în lichidare

Exchange-ul cripto neo-zeelandez Cryptopia intra în lichidare. Conform declarațiilor făcute de firma de auditori Grant Thornton, care se va ocupa de proces, firma nu a reușit să își mențină activitatea după hack-ul din luna ianuarie.

Procesul de lichidare va dura cel mai probabil câteva luni, spre nemulțumirea utilizatorilor ca re nu și-au mai putut retrage fondurile de la incident.

O analiză efectuată de forma de securitate Elementus a estimat că, în timpul atacului ce a durat două săptămâni, au fost furate fonduri în valoare de 16 milioane de dolari. Exchange-ul a descoperit ulterior că 3.2 milioane în criptomonede au fost lichidate pe exchange-urile Etherdelta , Binance și Bitbox.

Coinbase extinde tranzacționarea cu USDC la 103 țări

Exchange-ul Coinbase a anunțat că va extinde tranzacționarea cu criptomoneda stabilă USDC la 85 de țări. În același anunț, compania a confirmat că serviciile Coinbase sunt disponibile în prezent în 103 țări. USDC ar putea să ajute utlizatorii din țările în care moneda națională este instabilă, a sugerat compania:

“Pentru noii clienți din țări precum Argentina și Uzbekistan, în care prețurile de consum se așteaptă să crească cu 10-20% în 2020, criptomonedele stabile precum USDC ar putea oferi o oportunitate de protecție împotriva inflației”.

În ferbuarie, Coinbase a lansat și un servicu care permite transferuri internaționale rapide în USDC și XRP.

Portofelul integrat Opera adaugă suport pentru TRON

Browserul web Opera a adăugat suport pentru TRON (TRX) și tokenurile TRC-standard în cadrul portofelului cripto încorporat.

Anul trecut, Opera a dezvoltat pentru prima dată capabilitățile Crypto Wallet și Web 3.0 pentru browserul său Android. Versiunea a fost lansată în decembrie 2018 cu suport pentru Eter (ETH) și interacțiuni cu aplicații descentralizate (Dapps).

Potrivit comunicatului de presă, suportul pentru un alt blockchain important va permite ca sute de milioane de utilizatori Opera să joace jocuri Tron și să acceseze Tron DApps într-o interfață integrată.

Doi angajați Coinbase se mută la Facebook

Facebook a angajat doi avocați ai Coinbase în această lună, ce au experiență în integrarea legală a criptomonedelor. Jeff Cartwright și Mikheil Moucharrafie au făcut anterior parte din echipa de reglementare și conformare a Coinbase.

Noii recruți alimentează speculațiile cu privire la intenția Facebook de a lansa propria criptomonedă. Așa-numitul proiect Libra este însă păstrat confidențial, nefiind oferite declarații oficiale până în prezent.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Comitetul guvernamental pentru afaceri a adresat întrebări CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, printr-o scrisoare deschisă. Principalul subiect a fost modul în care compania intenționează să se ocupe de problemele de reglementare și de confidențialitate dacă lansează un sistem de plăți cu criptomonede.

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 13 Decembrie – Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului

Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului Guvernul elvețian nu susține ideea unei monede digitale destinate… Citeste mai mult

2 zile

Christine Lagarde: există cerere pentru criptomonede stabile

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a exprimat din nou opinii publice despre activele digitale. Recent, ea a afirmat… Citeste mai mult

2 zile

Soccer Team Owner – proiect de finanțare a echipelor de fotbal spaniole din divizia a treia

Un grup de antreprenori și suporteri au lansat un proiect cripto de finanțare a echipelor din divizia a treia spaniolă.… Citeste mai mult

2 zile

Sinteza cripto 12 Decembrie – Piața dark web rusească Hydra planifică un ICO – Banca cripto SEBA se extinde în nouă țări

BitMEX adaugă suport pentru adresele SegWit Platforma BitMEX a adăugat suport pentru adresele native SegWit pentru retrageri de bitcoin. Compania… Citeste mai mult

2 zile

Firma franceză Napoleon AM lansează un fond Bitcoin reglementat

Firma de administrare a activelor din Paris, Napoleon AM, a anunțat lansarea unui fond Bitcoin reglementat (BTC), Napoleon Bitcoin Fund.… Citeste mai mult

3 zile

Interesul pentru Ethereum relevat de Google Trends arata scăderi de 96%

La doi ani după ce a atins nivelul maxim, căutările pe Google ale termenului Ethereum au scăzut cu 96%. În… Citeste mai mult

3 zile