Sinteza cripto 15 mai – Exchange-ul Cryptopia intra în lichidare – Coinbase extinde tranzacționarea cu USDC la 103 țări

Exchange-ul Cryptopia intra în lichidare

Exchange-ul cripto neo-zeelandez Cryptopia intra în lichidare. Conform declarațiilor făcute de firma de auditori Grant Thornton, care se va ocupa de proces, firma nu a reușit să își mențină activitatea după hack-ul din luna ianuarie.

Procesul de lichidare va dura cel mai probabil câteva luni, spre nemulțumirea utilizatorilor ca re nu și-au mai putut retrage fondurile de la incident.

O analiză efectuată de forma de securitate Elementus a estimat că, în timpul atacului ce a durat două săptămâni, au fost furate fonduri în valoare de 16 milioane de dolari. Exchange-ul a descoperit ulterior că 3.2 milioane în criptomonede au fost lichidate pe exchange-urile Etherdelta , Binance și Bitbox.

Coinbase extinde tranzacționarea cu USDC la 103 țări

Exchange-ul Coinbase a anunțat că va extinde tranzacționarea cu criptomoneda stabilă USDC la 85 de țări. În același anunț, compania a confirmat că serviciile Coinbase sunt disponibile în prezent în 103 țări. USDC ar putea să ajute utlizatorii din țările în care moneda națională este instabilă, a sugerat compania:

“Pentru noii clienți din țări precum Argentina și Uzbekistan, în care prețurile de consum se așteaptă să crească cu 10-20% în 2020, criptomonedele stabile precum USDC ar putea oferi o oportunitate de protecție împotriva inflației”.

În ferbuarie, Coinbase a lansat și un servicu care permite transferuri internaționale rapide în USDC și XRP.

Portofelul integrat Opera adaugă suport pentru TRON

Browserul web Opera a adăugat suport pentru TRON (TRX) și tokenurile TRC-standard în cadrul portofelului cripto încorporat.

Anul trecut, Opera a dezvoltat pentru prima dată capabilitățile Crypto Wallet și Web 3.0 pentru browserul său Android. Versiunea a fost lansată în decembrie 2018 cu suport pentru Eter (ETH) și interacțiuni cu aplicații descentralizate (Dapps).

Potrivit comunicatului de presă, suportul pentru un alt blockchain important va permite ca sute de milioane de utilizatori Opera să joace jocuri Tron și să acceseze Tron DApps într-o interfață integrată.

Doi angajați Coinbase se mută la Facebook

Facebook a angajat doi avocați ai Coinbase în această lună, ce au experiență în integrarea legală a criptomonedelor. Jeff Cartwright și Mikheil Moucharrafie au făcut anterior parte din echipa de reglementare și conformare a Coinbase.

Noii recruți alimentează speculațiile cu privire la intenția Facebook de a lansa propria criptomonedă. Așa-numitul proiect Libra este însă păstrat confidențial, nefiind oferite declarații oficiale până în prezent.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Comitetul guvernamental pentru afaceri a adresat întrebări CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, printr-o scrisoare deschisă. Principalul subiect a fost modul în care compania intenționează să se ocupe de problemele de reglementare și de confidențialitate dacă lansează un sistem de plăți cu criptomonede.

Ike

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

13 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

14 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

15 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

16 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

17 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

17 ore