Afaceristul american și investitorul Peter Schiff crede că investitorii care cumpără bitcoin acum ar putea să piardă tot.

Bitcoinul a avut câteva zile interesante pentru unii, groaznice pentru alții. Săptămâna trecută, prețul criptomonedei a reacționat favorabil la lansarea contractelor future bazate pe bitcoin la CBOE. O săptămână mai târziu, CME Group a lansat tranzacțiile de contracte future pe platforma lor, eveniment care a fost întâmpinat cu o cădere de preț. Miercuri, cel mai mare schimb de bitcoin din America a anunțat că vor lansa (surpriză!) bitcoin cash pe platformă și la exchangeul GDAX. Prețul bitcoin cash a luat avânt, iar bitcoinul s-a cam ofilit. Cei care cumpără bitcoin acum, în plină pantă descendentă, ar putea să aibă ce regreta mai târziu.

Într-un interviu cu reporterii de la RT, renumitul analist Peter Schiff, care are meritul că a prezis prăbușirea pieței imobiliare în 2008, a făcut avertizări sumbre pentru investitorii care cumpără bitcoin la prețurile de acum.

cumpără bitcoin acum

Schiff a spus că cei care încearcă să intre în bulă…au ajuns cam târziu.

„Cei care au priceput acum câțiva ani, chiar și cei care au intrat pe piață la început de an, au ocazia să lichideze și să facă o grămadă de bani. Dar cei care cumpără bitcoin acum or să piardă practic tot.”

Vechea zicală, „cumpără când auzi zvonuri, vinde când citești știri” pare să rezume perfect părerea lui Schiff despre atitudinea investitorilor neinițiați care încearcă să facă niște bani de pe urma bitcoinului.

„Aceste monede or să ajungă la zero, sau destul de aproape de zero când se sparge bula. Acum, singurul motiv pentru care oamenii cumpără bitcoin este pentru că prețul crește. Când începe să scadă, dintr-un motiv sau altul nu or să vândă.”

A vorbit de asemenea despre cele mai frecvente critici aduse funcționalității monedei – vitezele mici și procesare și costul mare al tranzacțiilor în rețea:

„Bitcoinul nu are valoare, nu îl poți folosi pe post de bani. Este prea lent, prea scump și prea vulnerabil.”