Bitcoinul poate fi un subiect greu de înţeles pentru mulţi oameni. Adesea suntem nevoiţi să căutăm pe Internet ceea ce nu înţelegem. Au apărut însă în lume instituţii de educaţie pentru cei care îşi doresc o carieră în industria crypto.

Sistemul de educaţie va ajuta la dezvoltarea ecosistemului

În timp ce industria crypto este în continuă dezvoltare, tot mai mulţi oameni încearcă să o înţeleagă şi să înveţe tehnologia din spatele criptomonedelor. O reţea de profesionişti crypto a înţeles că un sistem de educaţie este extrem de important pentru cei care doresc să devină licenţiaţi în acest domeniu şi să urmeze o carieră. Astfel, din anul 2017 au apărut primele instituţii de educaţie pentru crypto-studenţi.

Cursurile academice despre Bitcoin

Unul dintre programele educaţionale se numeşte “Consorţiul de certificare în criptovalută”. Aici studenţii pot învăţa cum să devină specialişti în Bitcoin. Programul oferă trei calificări: Certified Bitcoin Professional (CBP), Certified Bitcoin Expert (CBX) şi Certified Ethereum Developer.

Un absolvent CBP va învăţa despre protocolul Bitcoin, despre tranzacţii şi despre reţea. Cursul durează 2 ani şi costă 95$/an plus o taxă anuală de şcolarizare în valoare de 30$.

Cei care vor urma cursurile CBX vor asimila cunoştinţe la nivel de expert, afirmă membrii consorţiului. Studenţii vor învăţa cum comunică părţile în cadrul reţelei, cum se realizează tranzacţiile la nivel de bit şi cum să creeze aplicaţii Blockchain. Cursul durează 3 ani dar nu a fost încă lansat oficial.

Consorţiul este alcătuit din membri de vază ai industriei crypto, între care se numără: Charles Hoskinson – co-fondatorul Ethereum, Peter Todd – dezvoltator al Bitcoin Core, sau Steve Dakh – creatorul portofelului Rushwallet.

Consiliul de valută digitală

Această instituție a fost fondată în anul 2014, în New York, de către David Berger. Până în prezent s-au înscris peste 1500 de cursanți din 90 de țări. Grupul se autointitulează drept “asociația profesioniștilor în economia criptovalutei.”

Perioada studiilor este un pic mai scurtă de 2 ani și costă 299$. Cursanții au la dispoziție șase discipline și de asemenea se pot înscrie la un test preliminar pentru a vedea dacă pot participa la cursuri.

“Certificările permit absolvenților să aibă expertiză în consilierea clienților. De asemenea, există și un sistem de evaluare a competențelor,” este scris pe pagina web a instituției.

Coursera: cursuri despre criptografie, bitcoin și alte criptomonede

Cursul este organizat de Universitatea Princeton și este gratuit. Lecțiile sunt ținute de către asistentul Arvind Narayanan și sunt orientate spre aspectele tehnice.

“După absolvirea cursului, studenții vor ști tot ce este necesar despre bitcoin și despre alte criptomonede,” este transmis pe site-ul Coursera. “Ei vor studia conceptele tehnologice din spatele rețelei și vor fi capabili să își realizeze propriile proiecte legate de bitcoin.”

Durata acestui curs este de 11 săptămâni și pe parcurs vor fi predate lecții despre descentralizare, mecanicile bitcoinului, legislație, minerit, altcoini. Fiecare lecție este disponibilă online, în format video și text. În plus, studenții pot comunica între ei despre materialele de curs.

Cariere în industria crypto

Pe lângă cele 3 variante de mai sus, mai există și alte cursuri de calificare online, însă acestea sunt cele mai cunoscute.

Aceste programe sunt binevenite întrucât pot influența carierele cursanților, care pot învăța și de acasă.. Și întrucât despre bitcoin și tehnologia din spatele acestuia există tone de informații pe Internet, organizarea acestora în lecții bine structurate vine în sprijinul tuturor celor care doresc să învețe.

Sursa – News.bitcoin.com