CEO-ul Shapeshift, Erik Voorhees, este de părere că datoria externă a SUA va declanșa o creștere inevitabilă a prețurilor criptomonedelor. În prezent, datoria SUA este de aproximativ 21.7 trilioane de dolari, conforme evaluărilor pentru luna noiembrie.
“Când se va produce următoarea criză financiară globală, lumea își va da seama că organizațiile cu datorii de 20 de miliarde de dolari nu vor fi capabile să le plătească. Singurul mod de soluționare va fi să printeze bani noi, ceea ce înseamnă că monedele fiat vor fi condamnate. O să vedeți atunci ce se va întâmpla cu criptomonedele.”
Voorhees a sugerat că pentru a rambursa datoria națională, guvernul și Federal Reserve vor fi obligați să imprime mai mulți bani. Acest lucru va conduce la inflație și la scăderea puterii de cumpărare a dolarului american.
Instituțiile financiare majore sunt îngrijorate
BlackRock este cea mai recentă instituție financiară majoră ce-și exprimă preocupările legate de creșterea rapidă a datoriei naționale a Statelor Unite. În prezent, BlackRock este cel mai mare manager de finanțe din lume, cu mai mult de 6,317 miliarde de dolari în active administrate.
CEO-ul conglomeratului, Larry Fink, a declarat că guvernul american se îndreaptă către o problemă de aprovizionare din cauza deficitului bugetar. Începând cu anul viitor, Fink a menționat că SUA ar putea fi forțată să împrumute 1 trilion de dolari pe an.
Creșterea inflației dolarului american, demonstrată de creșterea ratelor dobânzilor din Rezerva Federală, a devenit prea mare pentru a susține economia.
“Aceasta ar putea fi adevărata problemă: ratele dobanzilor devin prea mari pentru a susține economia cu ratele de creștere”
a spus Larry Fink.
Problema inflației, confirmată de economiști
Economistul Nouriel Roubini a reiterat opinia lui Fink, subliniind că rata dobânzii a crescut până la un punct în care economia Statelor Unite nu are capacitatea să crescă la o rată suficientă care să-i corespundă.
“În al doilea rând, pentru că stimulul a fost necorespunzător, economia americană este acum supraîncălzită, iar inflația crește peste obiectiv. Rezervele Federale ale Statelor Unite vor continua astfel să majoreze rata fondurilor federale de la nivelul actual de 2% la cel puțin 3,5% până în 2020 și acest lucru va împinge probabil ratele dobânzilor pe termen scurt și lung, precum și dolarul american “
a declarat Roubini.
Economistul este profesor la Școala Stern din New York și un sceptic al criptomonedelor, dar prevede o criză financiară majoră până în 2020.
Următorii 10 ani vor fi interesanți
Dacă se va produce o criză financiară până la sfârșitul anului 2020, așa cum au prezis mulți economiști din SUA, dolarul american ar putea scădea substanțial în valoare. Acest lucru ar putea impulsiona investitorii să se orienteze spre bunuri precum aurul și criptomonedele, deoarece valoarea lor nu este dependentă de economia globală.
Vinny Lingham, fondatorul Civic și partener la Multicoin Capital, a declarat că mai multă bogăție ar putea fi creată în cripto în următorii 10 ani decât în ultimii zece ani. În ciuda mai multor corecții majore cu care se confruntă piața, potențialul pentru următorii 10 ani este foarte mare.
“Mai multă bogăție va fi creată în cripto în următorii 10 ani, decât în ultimii 10 ani. Dar țineți minte că nicio poveste de succes nu va fi o linie dreaptă în sus. Continuă să crezi și să fii răbdător. “