S-a încheiat prima zi de tranzacții de derivative bitcoin pe piața de future la schimbul CBOE Group. Ziua a mers în mare parte conform planurilor, după spusele directorului de la gigantul financiar.

Per total, luni a avut loc o creștere a prețului bitcoin peste 17 000 de dolari. Prețul a atins noi maxime în orele de după lansarea de derivative bitcoin la compania financiară din Chicago. Tranzacțiile au început spre sfârșitul zilei de duminică, și aproape în același timp siteul CBOE a căzut.

Prețul bitcoin a crescut cu mai bine de 1000 de dolari în câteva minute.

Vrei să înțelegi mai bine contractele future? Citește articolul nostru despre Contractele future pe piața bitcoin – cum funcționează și ce înseamnă pentru piață

Rapoartele indică totuși că de atunci și până acum tranzacțiile au mers relativ bine. După cum arată Bloomberg, întrerupătoarele de circuite ale CBOE – practic frânele de pe piață care pun pe pauză tranzacțiile în perioade de volatilitate ridicată – s-au declanșat de două ori ieri, în primele șase ore de tranzacții.

Luni nu s-au activat deloc întrerupătoarele, conform comunicatelor CBOE.

„Sesiunea de trading a fost una în regulă. S-au declanșat două întrerupătoare de circuit, dar acelea s-au datorat mișcărilor de preț și nu problemelor de sistem. Am pus tranzacțiile pe piață, așa cum spun regulile că trebuie să facem, după care am deschis din nou piața”, a spus directorul de dezvoltare de produs al CBOE, Michael Mollet.

Datele pieței indică faptul că contractele din ianuarie la CBOE se tranzacționează undeva la 18000 de dolari, cu un volum de 197 de contracte de când a început oficial sesiunea din 12 decembrie.

Pentru CBOE, rezultatele sunt foarte încurajatoare, potrivit conducerii.

Pe viitor

Tranzacțiile de astăzi au fost importante pentru a evalua cum se comportă piața de derivative bitcoin. Săptămâna următoare va fi la rândul său una importantă.

Lansarea de derivative bitcoin la schimbul CBOE este doar primul din cele două planificate luna aceasat. CME Group urmează să lanseze contracte future pe 18 decembrie.

Și firma de investiții de pe Wall Street, Cantor Fitzgerald, se pregătește să creeze opțiuni binare legate de bitcoin.

Chiar dacă a scăzut puțin față de maximele zilei, prețul bitcoin rămâne peste 16 000 de dolari și se tranzacționează la 16 223 de dolari la BTCXchange, la momentul publicării articolului.