Analiștii de la Deutsche Bank au trimis vineri, 19 ianuarie, o informare către clienți, menționând că există o corelație crescândă între prețul Bitcoin (BTC) și indicele volatilității CBOE (VIX), cunoscut și sub numele de “Fear Index” de pe Wall Street.

Masao Muraki, un strateg financiar financiar la Deutsche Bank, alături de doi colegi Hiroshi Torii și Tao Xu, a scris în nota că lipsa fluctuațiilor și a volatilității pe piața de valori îi determină pe investitori să caute în altă parte să facă bani.

Din cauza interesului crescând al investitorilor instituționali pentru investiții mai riscante, cum ar fi criptomonedele, scrie Muraki în notă, “corelația dintre pretul Bitcoin și CBOE (VIX ) a crescut dramatic”.

Nota contine:

“Acum, un număr din ce în ce mai mare de investitori instituționali urmăresc criptomonedele ca fiind frontiera de asumare a riscurilor pentru a evalua durabilitatea prețurilor activelor. Rezultatul este că investitorii instituționali, care ar trebui să valorizeze activele prin utilizarea competențelor financiare sofisticate, a analizei și a punctelor forte de colectare a informațiilor, caută de fapt feedback despre piață din prețurile criptomonedelor (care sunt în principal formate de investitorii de retail).”

Principalul punct al lui Muraki este că, atâta timp cât volatilitatea pieței bursiere scade, prețul BTC și al altor criptomonede va continua să crească, pe măsură ce investitorii continuă să se îndrepte spre piața cripto pentru a face bani.

În timp ce piețele pentru activele tradiționale sunt în prezent relativ previzibile, piața cripto nu este inca stabilă. După ce Bitcoin a depasit bariera de 20.000 de dolari pe monedă la jumătatea lunii decembrie 2017, BTC sa prăbușit până în ziua de 17 ianuarie 2018, sub 10 000 de dolari.

BTC se tranzacționează în prezent la o medie de 10.336 $, în scădere cu 11.54% în decurs de 24 de ore .