Comunitatea ethereum se confruntă în prezent cu sarcina dificilă de a extinde ecosistemul blockchain pentru a susține în siguranță cererea în creștere pentru cazurile de utilizare. Mii de tehnologi și susținători ai proiectului s-au adunat la Devcon 5 în această săptămână pentru a discuta detaliile.

Devcon 5 este un loc cheie pentru determinarea priorităților rețelei pentru anul următor.

vinde bitcoin

Panourile și atelierele despre probleme precum scalarea aplicațiilor descentralizate tratează subiectele la toate nivelurile de abilități. Uneori, inginerii ridică probleme care au fost tratate pentru a servi clienții, alteori utilizatorii întreabă despre mecanismele de preț. Există chiar și câteva discuții rezervate rivalilor Ethereum, cum ar fi OpenLibra sau Ethereum Classic.

Ethereum 2.0 – o alta tehnologie?

Până în prezent, nu există planuri concrete și dealine-uri pentru a aborda limitările ecosistemului actual, cu iterația viitoare a blockchain-ului, ETH 2.0. Există mai multe propuneri în proces de evaluare și mii de oameni care au investit mai mult în testarea acestor teorii.

Dezvoltatorul Fundației Ethereum, Danny Ryan, a declarat că membrii comunității pot contribui la comentarii și cereri la proces prin GitHub și Ethresear.ch. El a subliniat că va exista cu siguranță un plan mai concret de compatibilitate între Ethereum și ETH 2.0 în 2020.

Criticii au comentat mereu despre utilizarea de termeni vagi atunci când vine vorba de definirea obiectivelor pentru dezvoltarea Ethereum. Mulți susținători ai proiectului subliniază că este vorba însă despre un experiment de dezvoltare a unei infrastructuri complet noi.

Inginerul de securitate ConsenSys Shayan Eskandari, un bitcoiner din 2011, a declarat că Ethereum și Bitcoin au filozofii diferite.

„Este ca și cum ai compara aurul cu înghețata. Ethereum este ca un loc de joacă unde puteți face aproape orice doriți, deși totul se va schimba ”, a spus el, adăugând:

„Ethereum nu vrea să încerce să construiască bani rezistenți la cenzură, este vorba despre crearea unui sistem deschis. ”