Developerul Bitcoin Core Peter Todd se luptă cu acuzații de agresiune sexuală

Peter Todd, unul dintre cei mai vechi developeri Bitcoin Core, se luptă pentru reputația sa. Todd a dezvăluit pe Twitter că a depus un proces împotriva unei persoane din comunitate care îl acuza de agresiune sexuală.

Persoana în cauză, cunoscută sub pseudonimul Isis Agora Lovecruft, a acuzat mai mulți membrii ai comunității cripto de agresiune sexuală. Acuzațiile au fost făcute pe Twitter, fără a fi înregistrate oficial.

Peter Todd a făcut o plângere într-o instanță federală din California și o acuză pe Isis de defăimare. Developerul solicită daune, inclusiv ca aceasta să acopere cheltuielile de judecată și să șteargă mesajele de pe Twitter.

Un weekend pozitiv pentru piața cripto

În acest weekend, criptomonedele au avut o evoluție pozitivă în ansamblu. Bitcoin a depășit pragul de 5100$, o creștere de 20% în ultima săptămână.

Ethereum se apropie de valoarea de 170$, iar Bitcoin Cash de cea de 320$. În ultimele 7 zile BCH a crescut cu 90%.

Evaluarea totală a pieței cripto a ajuns la 180 de miliarde de dolari, cu aproape 25% mai mare decât lunea anterioară.

Analiștii Bloomberg susțin că actuala creștere de prețuri ale criptomonedelor este o bulă

Potrivit analiștilor Bloomberg, recenta creștere de pe piața cripto a avut loc din cauza compresiei pe termen lung a prețurilor și a volatilității reduse. Evoluția a provocat o creștere bruscă ce va determina o scădere la fel de bruscă odată ce bula se va sparge:

“Este doar o chestiune de timp – atunci când există o bulă masivă, va exista întotdeauna un număr mare de oameni care vor să vândă”.

Articolul îl citează, de asemenea, pe David Tawil, președintele fondului cripto ProChain Capital. Acesta are o părere similară:

“Investitorii preferă să vadă o creștere treptată, cu niveluri constante și praguri de rezistență clare, spre deosebire de un run-up foarte, foarte rapid. O astfel de creștere se poate transforma la fel de ușor într-o cădere”.

Elon Musk, în conflict cu SEC din cauza utilizării Twitter

Fondatorul Tesla, Elon Musk, este în mijlocul unui conflict cu SEC din cauza mesajelor postate pe Twitter. Autoritatea de reglementare a cerut ca Musk obțină aprobare de la consiliul Tesla înainte de a posta orice poate afecta prețul acțiunilor TSLA.

În cursul zilei de vineri, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 11% după ce au fost publicate informații cu privire la un conflict al lui Elon Musk cu un fost angajat. Aparent, Musk a amenințat persoana în cauză, demonstrând o atitudine agresivă.

Tot vineri, un judecător a decis că mesajele postate de Musk pe Twitter nu încalcă înțelegerea cu SEC.