Elon Musk, de la erou la personaj negativ în spațiul cripto

În ultima săptămână, Elon Musk a generat extrem de multe probleme pe piața cripto, transformându-se din erou în personaj negativ. Mesajele sale recente de pe Twitter cu privire la Bitcoin au contribuit la scăderea prețurilor, mai ales deoarece Tesla deține o cantitate semnificativă de BTC.

De la erou la personaj negativ

Musk a justificat decizia Tesla de a nu mai accepta Bitcoin ca metodă de plată deoarece rețeaua ”contribuie la distrugerea mediului” prin utilizarea de cantități mari de energie electrică din cobustibili fosili. Reacția negativă a comunității cripto a dus ulterior la alte declarații inflamatoare din partea lui Musk. La un moment dat, acesta a susținut că Bitcoin nu este o rețea descentralizată:

„Bitcoin este de fapt foarte centralizat. Majoritatea puterii de hash este controlată de o mână de companii miniere mari (aka hashing). O singură mină de cărbune din Xinjiang s-a inundat, aproape ucigând minerii, iar rata de hash Bitcoin a scăzut cu 35%. Vă sună „descentralizat”?”

Anthony Scaramucci de la SkyBridge Capital este de părere că toate aceste comentarii sunt de fapt un preludiu pentru intrarea lui Musk pe piața de minare Bitcoin:

”Elon nu este un tip care utilizează jumătăți de măsură. Prevăd că va deveni un concurent / perturbator în industria minieră Bitcoin. Pariez 500k sats că, într-un an, Tesla / Solar City va anunța că va lansa o fermă de minare Bitcoin „super curată” bazată pe energie regenerabilă.”

TradingView – Aliatul tau in trading!

Comunitatea cripto s-a grăbit să-l demonizeze pe CEO-ul Tesla. Cineva a lansat chiar și o petiție care cere ca Tesla să vândă criptomonedele deținute. Până și cunoscutul analist PlanB, autorul modelului Stock-to-Flow, a comentat că ”Elon Musk încearcă să distrugă Bitcoin”. El a postat un chestionar pe Twitter, care arată că totuși majoritatea investitorilor cripto sunt optimiști cu privire la BTC. 75% dintre respondenți sunt de părere că Bitcoin va depăși valoarea de 100.000$ până la sfârșitul anului.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 45.500$. Restul criptomonedelor par de asemena să recupereze pierderile din ultimele zile, cu creșteri între 4 și 10%.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni