Directorul Netmarble, una dintre cele mai mari companii de gaming din Coreea de Sud, este de părere că tehnologia blockchain va fi aplicată în viitor în toate industriile, deoarece are caracteristici utile indiferent de domeniu:

”Blockchain oferă obiectivitate, fiabilitate și securitate și va fi aplicabil tuturor industriilor în viitor”.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului Anual de Strategie ce a avut loc la Seoul săptămâna aceasta și a inclus și poziția lui Bang Joon-hyuk față de ideea că popularitatea tehnologiei este o bulă:

”Internetul nu a fost o bulă. Internetul a făcut toate tehnologiile mai ușor de utilizat. Blockchain nu este o bulă pentru cei care au investit în Bitcoin. Este o bulă pentru cei care nu au studiat tehnologia și este o oportunitate pentru cei care au făcut-o”.

Directorul Netmarble a realizat o paralelă între tehnologia blockchain și dezvoltarea internetului din anii 80, afirmând că cei care investesc acum, când domeniul este la început, vor obține succesul pe care antreprenorii internetului l-au avut în acea perioadă:

”Se pare că astfel de oportunități apar o dată la zece ani. Acum este momentul blockchain”.

Poziția directorului Netmarble nu este suprinzătoare, având în vedere popularitatea pe care industria cripto a căpătat-o în Coreea de Sud. De altfel, Banca Centrală a început să analizeze ideea utilizării blockchain pentru a realiza o economie fără bani fizici până în 2020, iar în iulie asociația de bănci comerciale coreene KFB va lansa un sistem de verificare a identității bazat pe blockchain.

În ce privește cercetarea, Universitatea Korea din Seoul a încheiat un parteneriat cu compania Huobi pentru a derula atât programe de studii, cât și un centru de cercetare și dezvoltare a tehnologiei DLT săptămâna trecută.

Guvernul coreean a anunțat la sfârșitul lui mai că vor crea o nouă structură legală care să sprijine dezvoltarea industriei și să permită din nou derularea de ICO-uri.