Young Dirty este fiul lui Ol Dirty Bastard (fost membru al Wu Tang Clan ce a decedat în 2004)și se pregătește să lanseze un nou album și o criptomonedă denumită ”Dirty coin”/ODB

În colaborare cu Link Media Partners, Young Dirty (pe numele real Bar-Son James) dorește să lanseze o nouă criptomonedă ce va putea fi utilizată pentru achiziționarea de bilete la concerte, produse promoționale și va servi pentru finanțarea noului său album.

Tokenul va fi lansat pe rețeaua TAO și va putea fi tanzacționat prin exchange-ul AltMarket.

Artistul a declarat că, în opinia sa, criptomonedele sunt ”cea mai mare invenție a omenirii” și că în mod sigur vor avea susținători din rândul artiștilor.

Directorul AltMarket, Bryce Weiner, a adăugat:

”Muzica se dezvoltă atât pe plan creativ cât și din punct de vedere financiar atunci când artiștii sunt cei care dețin controlul. Prin îndepărtarea intermediarilor și oferirea unor sisteme bine puse la punct de tranzacționare, avem posibilitatea să apropiem artiștii de fanii lor”.

Poiectul este unul notabil în special pentru că în ultimul an, un număr mare de artiști au promovat diferite oferte inițiale de monedă (cei mai recenți fiind DJ Khaled, care promovează portofelul digital și moneda ce va fi lansată de Centra și rapperul Nas care are investiții în mai mult de 40 de companii cripto). De altfel, Comisia de Supraveghere a Burselor din Statele Unite a emis un avertisment public cu privire la celebritățile care fac reclamă la diferite proiecte cripto fără a face minime verificări cu privire la veridicitatea informațiilor promovate.