Presa coreeană a raportat că Walt Disney Co. ar putea să ajungă să controleze două exchange-uri cripto. Este vorba de platformele Bitstamp și Korbit, care în prezent sunt deținute de Nexon, cel de-al doilea dezvoltator de jocuri din lume.

Compania Nexton este în proces de vânzare a 98.6% dintre acțiuni, iar printre cei interesați se numără giganții Tencent și Kakao. Cu toate acestea, acționarul principal, Jung-ju Kim, a contactat personal Disney pentru a le oferi oportunitatea de a achiziționa compania.

Disney, Tencent sau Kakao?

Acțiunile Nexton au o valoare de 13.2 miliarde de dolari. Aparent, Disney este deja cumpărătorul preferat față de alți concurenți precum gigantul Tencent din China și Kakao Corp din Coreea de Sud.

În cazul în care compania de divertisment va achiziționa Nexton, va obține în acelați timp controlul asupra a două exchange-uri cripto.

Bitstamp a fost cumpărat la sfârșitul lui 2018 pentru 400 milioane de dolari. Nexton deține de asemenea 65% din platforma Korbit.

În prezent, atât Tencent cât și Kakao dezvoltă propriiile proiecte cripto. Disney însă nu a manifestat un interes deosebit pentru domeniu. Există posibilitatea așadar ca Disney să vândă acțiunile deținute în echange-uri dacă va achiziționa Nexton.

Pe de alt parte, piața cripto trece printr-o revitalizare în prezent, ceea ce le-ar putea face investiții atrăgătoare.

Bitstamp deține Bitlicense

Săptămâna trecută, Bitstamp a devenit una dintre puținele companii care au finalizat procesul de obținere a unei certificări BitLicense. Procesul de obținere de aprobare pentru a activa în New York a durat aproape trei ani.

Bitstamp este cel mai vechi exchange încă în funcțiune, originar din Slovenia, în timp ce Korbit a început să funcționeze în 2013.

Korbit și-a păstrat popularitatea în Coreea de Sud, în ciuda faptului că evoluția pieței cripto a generat pierderi. Platforma exchange a avut rezultate financiare slabe în 2018, înregistrând pierderi de 40 milioane de dolari.