Categorii: Internationale

Dogecoin – pump-and-dump sau o creștere serioasă?

Moneda bitcoin a fost întotdeauna un standard de aur pentru criptomonedă. Ca primă monedă digitală descentralizată, bitcoinul a atras atenția întregii lumi și a devenit cunoscută pentru utilizarea pe siteurile de pe darkweb și în jocurile de noroc.

În 2013, când bitcoin avea parte de primul val de atenție mainstream, o altă criptomonedă, Dogecoin, și-a luat avânt pe spatele invenției lui Satoshi Nakamoto. Dogecoin a devenit rapid cea mai populară monedă digitală, dar după prăbușirea prețului piața s-a răcit rapid.

Dogecoinul a început ca o glumă. Criptomoneda se aseamănă cu cățelul Shiba Inu, un meme de pe Internet. Dogecoin, introdusă în decembrie 2013, s-a dezvoltat rapid în propria comunitate online, ajungând la o capitalizare de 60 de milioane în dolari până la începtul lui 2014.

În luna iulie a anului trecut, publicația online CCN raporta că dogecoinul a fost cea mai stabilă criptomonedă. Încă de la începuturi, a fost constant între primele 10 criptomonede. Comunitatea dogecoin a sponsorizat curse NASCAR, o școală în Cambodia și chiar o cursă pe lună cu un minirover. În ciuda succesului criptomonedei, creatorul dogecoin s-a distanțat de concept și de criptomonedă în general, după ce s-a plâns de țepele și de incompetența cu care se confruntă industria.

Programatorul dogecoin, Billy Markus, și-a dorit inițial să separe dogecoin de reputația de a fi folosit în piețele ilicite, pe care moneda bitcoin deja o are. Inițial, rețeaua a fost creată să producă 100 de miliarde de dogecoin, dar această sumă a evoluat către un număr infinit de dogecoins.

Se programează ca, în timp, se se mineze miliarde de dogecoins, iar în fiecare an se emit 5256 miliarde de monezi.

În ceea ce privește tranzacțiile, dogecoin este adesea pe locul doi în lumea criptomonedelor în termeni de tranzacții, inclusiv în ceea ce privește cele mai mari tranzacții de valori.

La începtul lui 2016, dogecoin a crescut cu 600% după doi ani de acțiuni de preț pe orizontală. Din câte se pare, creșterea de preț a fost cel mai probabil cauzată de un pump-and-dump, după ce prețul a scăzut spre finele lunii ianuarie. În ciuda pump-ului, prețul a rămas ridicat.

Prețul dogecoin a crescut abrupt, iar pe 19 decembrie 2016, în doar 72 de ore, a crescut de trei ori, doar pentru ca, trei zile mai târziu, să scadă cu 80%.

După creșterea de săptămâna trecută, dogecoin-ul s-a bucurat de o capitalizare pe piață de peste 50 de milioane de dolari, pentru prima oară de la lansarea sa.

Motivele pentru creșterea prețului sunt necunoscute. Unii speculează cum că moneda dogecoin ar fi populară în China, iar din moment ce piețele chineze se prăbușesc, investitorii se îndreaptă către criptomonede ca bitcoin și dogecoin. Desigur, aceasta e o presupunere la îndemână, dar nu poate fi verificată grație ”marelui firewall chinezesc” al cenzurii Internetului. Ceea ce face această presupunere puțin probabilă este faptul că bitcoinul, litecoinul și alte monede digitale nu au crescut la rândul lor în mod evident în săptămâna care a trecut.

Sunt voci care spun că speculanții au pompat moneda cumpărând cantități mari doar pentru a o vinde mai târziu.

Ike

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

13 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

14 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

15 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

16 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

17 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

17 ore