Doi congressmani americani au introdus o nouă propunere care solicită guvernului federal să emită dolari digitali. Automatic BOOST to Communities Act (ABC Act) solicită continuarea plăților către americanii care nu mai au venituri din cauza carantinei.

Conceptul de finanțe descentralizate – Ce este si ce presupune?

Proiectul de lege prevede că Federal Reserve ar trebui să emită 1 trilion de dolari, care să fie distribuit populației sub formă de dolari digitali. Fiecare persoană ar trebui să primescă 2000$ pe lună într-un portofel digital:

„Până la 1 ianuarie 2021, secretarul (Trezoreriei) va oferi tuturor beneficiarilor plăților BOOST opțiunea de a primi plățile în portofele de dolari digitali. Beneficiarii BOOST care primesc plățile prin carduri intermediare BOOST primesc în schimb un Cont Federal Reserve pentru cardurile de debit și li se oferă opțiunea de a se înscrie online pentru portofelele digitale operaționale”,

se arată în proiectul de lege.

Dolari digitali – distributie transparenta

Documentul continuă să descrie aceste portofele de dolari digitale ca servicii publice accesibile la bănci și oficii poștale fără costuri pentru utilizatori:

„Portofelele de cont în dolari nu vor fi supuse niciunui comision de cont, solduri minime sau solduri maxime și nu vor fi închise sau restricționate pe baza rentabilității”.

Inițiativa a fost motivată de faptul că plățile autorizate prin legea CARES au înregistrat probleme.

Guvernul american a autorizat plăți de câte 1200$ pe lună cetățenilor afectați de carantina impusă de pandemia de COVID-19. IRS trimis plăți contribuabililor, dar au existat numeroase dificultăți care au împiedicat unii destinatari să-și primească fondurile – sau chiar să poată verifica starea de plată a acestora, a raportat ziarul Washington Post.

Proiectele de lege CARES inițiale au inclus conceptul de dolar digital pentru a accelera plățile. Mențiunile au dispărut însă până când președintele Trump a semnat legea pe 27 martie.

CryptoZZ