Exchange-ul cripto Dragon Payments (fostul London Block Exchange) a anunțat că va intra în lichidare și și-a închis operațiunile. Anunțul urmează unui „ordin de lichidare” împotriva companiei ce a fost publicat pe site-ul oficial la sfârșitul lunii ianuarie. Paul Appleton și Paul Cooper de la firma de avocatură David Rubin & Partners au fost numiți ca lichidatori de secretarul de stat în Marea Britanie.

”Lichidatorii lucrează la rezolvarea preocupărilor clienților, inclusiv recuperarea oricăror sume datorate, cu prioritate. Echipa comună a lichidatorilor poate fi contactată direct și toate întrebările sau cererile de bani datorate ar trebui să li se adreseze direct. Ne vom strădui să oferim o actualizare suplimentară cât mai curând posibil.”

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Deși nu s-au oferit detalii despre starea financiară a exchange-ului, ordinul de lichidare din ianuarie 2020 indică probleme legate de fluxul de numerar. Astfel de ordine sunt impuse de obicei în Marea Britanie atunci când o companie nu este în măsură să își achite datoriile.

Dragon Payments a fost fondata in 2017 si au strans 2 milioane de lire sterline

Dragon Payments planificase să lanseze o criptomonedă stabilă susținută de lira sterlină, care să respecte prevederile legale. Aparent însă, ei nu au reușit să plătească firma de avocatură Squire Patton Boggs la timp.

Problemele financiare au apărut la începutul anului 2019 când doi dintre cei trei directori ai companiei au plecat din motive neclare.

Fondată în 2017, Dragon Payments a reușit să strângă peste 2 milioane de lire sterline de la investitori înainte de a lansa compania. Inițial destinată să ofere clienților carduri preplătite care să permită achiziții cu amănuntul folosind criptomonedelor, Dragon Payments și-a schimbat ulterior misiunea de a deveni un exchange cripto pe mobil pentru clienții săi din Marea Britanie.

Dragon Payments este doar cea mai recentă dintr-un șir de firme cripto din Europa care își închid activitatea odată cu intrarea în vigoare a celei de-a cincea directivă anti-spălare de bani a Uniunii Europene (UE). Mai mulți analiști au subliniat deja costul crescut de conformitate al prevederilor din noua paradigmă AML.

Platformele europene cum ar fi BottlePay și alte companii cripto precum ChopCoin (serviciul de jocuri) și Simplecoin (mining pool) s-au închis și în ultimele câteva luni.

CryptoZZ