Banca centrală a Suediei a anunțat că a început un proiect pilot pentru testarea unei CBDC(moneda digitala emisa de banaca centrala) a monedei naționale, e-krona. Programul pilot va fi în funcțiune timp de un an, până în februarie 2021.

”Utilizarea bancnotelor și a monedelor este în scădere în societate. În același timp, avansurile tehnologice în ceea ce privește moneda electronică și metodele de plată se desfășoară rapid. Riksbank vede potențiale probleme cu marginalizarea numerarului și, prin urmare, a inițiat un proiect pilot pentru a dezvolta o propunere de soluție tehnică pentru coroanele suedeze în formă electronică, o e-krona”

se menționează în anunțul publicat pe site-ul oficial al băncii.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

O e-krona ar oferi publicului larg accesul la un supliment digital în numerar, unde statul ar garanta valoarea banilor.

Soluția tehnică pentru acest CBDC de test a fost dezvoltată în parteneriat cu Accenture. Riksbank urmărește să investigheze dacă și cum ar afecta o e-krona legislația suedeză și rolul băncii în economie.

E-krona – urmatorul pas in în economia suedeză

Banca suedeză a subliniat că nu a fost luată încă o decizie oficială cu privire la emiterea unei e-krona. Dacă și atunci când CBDC-ul se va lansa în mod oficial pentru utilizare de către public, ideea este că această monedă bazată pe blockchain ar conduce la plăți convenționale și activități bancare în toată țara.

CBDC-urile sunt un subiect ce a stârnit foarte mult interes, iar Suedia este a doua țară (după Bahamas) care dezvăluie ceea ce ar părea a fi o adevărată criptomonedă națională. Bahamas a lansat un program pilot CBDC în decembrie și planifică o lansare completă cândva în a doua jumătate a anului 2020.

China pare că dezvoltă propriul CBDC, dar evoluțiile de până acum nu sunt la fel de coerente precum Suedia și Bahamas.

Lansarea unui CBDC în Suedia pare să se potrivească cu actuala stare a utilizării cash-ului în economia țării. Din ce în ce mai puțini cetățeni utilizează numerar, ceea ce face ca utilizarea banilor digitali să fie pasul următor în economia suedeză.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

19 ore

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

20 de ore

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

20 de ore

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

o zi

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

o zi