Casierul șef al Băncii Angliei, Sarah John, a declarat că este „crucial” ca băncile centrale să investigheze monedele digitale. În opinia sa, acest lucru este important mai ales din perspectiva apariției inițiativelor de lansare a acestor monede de către companii private.

Sarah John a spus că este „într-adevăr important” ca banca Angliei și alte bănci centrale să ia în considerare dacă monedele digitale ar putea sta la baza unui nou sistem de plăți. În acest caz, este necesar să se „accelereze ritmul” privind stabilirea modului de reglementare a noii clase de active.

„Este absolut necesar ca băncile centrale să se gândească dacă primii care oferă o monedă digitală ar trebui să fie un sector public sau un sector privat”

a declarat Sarah.

Efectele economice generate de monedele digitale

De asemenea, ea a susținut că Banca Angliei trebuie să ia în considerare poziția sa asupra tehnologiei pentru a se asigura că Marea Britanie oferă „o gamă largă de metode de plată pe care pot fi folosite cu încredere”.

În calitatea sa de șef al casieriei Băncii Angliei, Sarah este responsabilă de emiterea de bancnote în Marea Britanie. Din acest punct de vedere, îndemnul ei cu privire la importanța monedelor digitale este foarte relevant.

În declarația sa, Sarah John a menționat și că băncile centrale trebuie să stabilească cum să definească rolul companiilor private care emit propriile criptomonede în viitor. Ea s-a referit în special la propunerea de criptomonedă stabilă Libra lansată de Facebook.

Ce este o criptomoneda stabila si cum functioneaza?

Banca Angliei este una dintre cele șapte instituții financiare care a co-fondat un nou grup de lucru pentru explorarea CBDC(moneda digitala emisa de o banca centrala) anul acesta. În luna ianuarie, mai multe bănci centrale au decis să colaboreze în domeniul cercetării cu privire la monedele digitale emise de băncile centrale.

Printre acestea se numără Riksbank din Suedia, care deja a anunțat un proiect pilot pentru o e-krona. De asemenea, Banca Japoniei a avut câteva întâlniri cu mai multe ministere pentru a discuta efectele economice generate de monedele digitale.

Politicienii japonezi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca monedele digitale, precum cea dezvoltată de China, să afecteze ordinea economică bazată pe dolar. În prezent, banca Japoniei nu are planuri de lansare a unei monede digitale, dar studiază tehnologia.

CryptoZZ