Guvernul sud-coreean intenționează să înființeze o platformă comercială digitală pentru a reduce costurile comerțului prin utilizarea tehnologiei blockchain.

Pe 14 octombrie, ministrul sud-coreean al Finanțelor, Hong Nam-ki, a prezentat Planul de dezvoltare pentru comerț digital. Conform planului, tehnologii precum blockchain, big data și AI, vor fi aplicate pentru eficientizarea comertului digital si a întregului ecosistem de finanțe comerciale coreene până în anul 2021.

Ministrul a declarat:

vinde bitcoin

„Vom construi o platformă de tranzacționare digitală care poate fi utilizată cu ușurință și convenabil în toate etapele de export, cum ar fi contractele, vama și logistica.”

Tranziția ar putea fi finalizată până în 2021, în timp ce tranzacțiile valutare vor fi efectuate cu ajutorul tehnologiei în câteva luni.

În ceea ce privește finanțarea comerțului, documentele relevante vor fi împărțite pe blockchain, astfel încât acestea să poată fi accesate de instituțiile financiare, în timp ce obligațiunile de export vor fi disponibile în același mod, astfel încât băncile să poată verifica emisiile duplicate.

Eficientizarea comertului digital

De asemenea, guvernul coreean a creat o fundație dedicată comerțului digital, cu scopul de a promova exporturile bazate pe platforme online. Acesta urmărește să reducă cu peste 90% timpul și costurile aferente finanțelor comerciale.

Vice ministrul comerțului și industriei, Chung Seung-il, a adăugat că aceste inițiative sunt axate pe promovarea Coreei de Sud pe piața globală a comerțului digital. De asemenea, va moderniza sistemele de suport online pentru export, adăugând:

„Vom face comerțul mai convenabil prin integrarea și furnizarea de informații comerciale și servicii de suport la export ale guvernelor și organizațiilor comerciale.”

În septembrie, Union Mobile, cel de-al patrulea operator de telefonie mobilă din Coreea de Sud, a anunțat lansarea proiectului său blockchain numit ELYNET. Proiectul își propune să utilizeze tehnologia blockchain pentru a face telecomunicațiile mai eficiente pentru acei utilizatori care se bazează pe un singur operator de transport pentru servicii de telecomunicații și să le permită clienților să utilizeze servicii de comunicații de date fără taxe și contracte de roaming.