Compania PI Energy Co., Ltd. a anunțat că, prin intermediul subsidiarei SPI Solar Inc, a semnat un contract cu 500 IPO Fund prin care va asigura energie electrică solară pentru 5000 de mineri Bitcoin.

Aflat în Santa Clara, California, 500 IPO Fund este un fond de investiții format de investitori chinezi și diferite companii ce urmăresc să ”conecteze CHina cu Silicon Valley”, în timp ce

”promovează proiecte care să rezolve problemele sociale majore și să creeze bunăstrare pentru întreaga lume”.

SPI Solar Inc este localizată în Hong Kong și este listată pe bursa Nasdaq, fiind o companie care furnizează energie regenerabilă pentru firme, guverne și companii de utilități, precum și servicii de găzduire pentru mineri de criptomonede. Obiectul principal de activitate este dezvoltarea, finanțarea, instalarea și vânzarea de proiecte foto-voltaice în China, Japonia, Europa și America de Nord. Compania are filiale în Asia, Europa, Sua și Australia.

Mass media a publicat frecvent articole alarmiste cu privire la consumul de electricitate necesar pentru operațiunile de minare, însă rareori sunt remarcate aspectele cu privire la costurile asociate.

Minerii sunt interesați să obțină prețuri cât mai mic pentru utilități, iar energia regenerabilă oferă avantaje clare în acest sens – majoritatea noilor operațiuni de minare sunt localizate în zone ce oferă energie ieftină, precum hidrocentralele din Quebec.

Proiectele susținute prin energia solară, precum cel anunțat de 500 IPO Fund, au avantajul că pot fi localizate în zone cu populație redusă, deoarece minarea de criptomonede nu necesită proximitate cu alte afaceri.

În Japonia, de exemplu, compania Kumamoto Energy, producător local de energie solară care asigură curentul electric pentru localitatea cu același nume, a anunțat că folosește producția în exces pentru a mina criptomonede. În anumite perioade, producția de curent electric depășește capacitatea de stocare și cererea din partea consumatorilor, astfel încât demersul de utilizare în operațiunile de minare prezintă avantaje majore.