Envion promite să aducă „viitorul infrastructurii blockchain descentralizate pentru minarea de criptomonede”. Plănuiesc să se folosească de energia verde de la parcurile fotovoltaice din întreaga lume pentru a crea o infrastructură de minare la un preț minimal.

Produsul

Envion pretinde că a patentat containere standardizate CSC pentru soluții de minare mobile, împreună cu un sistem de răcire de 40 de ori mai eficient decât au deocamdată centrele de date tradiționale. Cu această tehnologie, spun că vor ajunge la o eficiență de putere de hash fără precedent și că vor da de lucru fermelor fotovoltaice care nu au unde să vândă energia în exces.

„Am creat o soluție modulară la cheie, cu totul automatizată, care garantează putere de minare autonomă” explică echipa pe site. Plănuiesc să trimită noul hardware patentat la diverse locații unde pot să acceseze energie electrică în exces de la fermelel solare, la un preț mai mic. Practic, vor să lanseze o flotă de hardware de minare pe care să o trimită la diverse locații în care pot să acceseze electricitate verde, acolo unde proprietarii parcurilor sunt dispuși să vândă energie electrică în exces la prețuri mai mici.

Cei de la Envion sunt deja pregătiți să trimită hardware în locuri ca Mexic, Chile, India, Norvegia, Spania, California și Islanda, locuri în care există de obicei acest exces provenit din energia solară. După spusele dezvoltatorilor, unii dintre proprietarii parcurilor solare sunt dispuși să vândă energie electrică sub prețul pieței, la 0,02 dolari/kWh. Echipamentul lor poate să fie pus la treabă și poate să înceapă să mineze, după spusele lor, în mai puțin de trei minute.

Pe siteul Envion, dezvoltatorii fac o demonstrație și simulează performanța. Pentru 58 de mineri, pretind că pot să obțină o rată de hash care să ajungă undeva la 135-140 TH/s pentru bitcoin și 8,4-9 GH/s pentru ethereum, la un consum de 60 000 de watti. Interesant este că au adăugat în mix și SIA coin, deși simularea arată o putere de hash de 0 MH/s.

Moneda

Moneda din spatele proiectului se numește Envion Token (EVN) și a fost evaluată la 1 dolar per fisă. Vor fi emise, din minare, 150 de milioane de jetoane în total. Jetoanele care nu se distribuie în pre-finanțare și în stadiul de ICO nu vor fi generate. După ce se încheie perioada de ICO, compania nu va mai emite și vinde monede.
EVN nu este o monedă utilitară în ecosistem și este doar o metodă de a finanța inițial proiectul.

Envion – Stadiul ICO

Envion va intra în pre-finanțare în perioada 1-21 decembrie. Investitorii pot să cumpere jetoane EVN pentru un dolar fiecare în patru runde separate, cu reduceri de 30% în primele două zile (0,7 dolari/EVN). Între 3 și 7 decembrie reducerea va fi de 20% (0,80 dolari/EVN), iar în 7-14 decembrie se aplică o reducere de 10%.

Jetoanele se vând pe ether, bitcoin și dolar în toată această perioadă. Deținătorii de jeton primesc drept de vot și VETO la deciziile importante din cadrul companiei. Envion preconizează că profiturile din această investiție vor fi de 161% pe an.

Din cele 150 de milioane de jetoane pe care speră să le vândă, 83% sunt dedicate investitorilor, 10% vor rămâne la echipa de fondatori, 5% în rezerva Envion și 2% se vor plăti în campania de bounty. Aspectele legale le puteti sunt prezentate aici.