În luna mai 2017, toată lumea a observat bitcoinul trecând pas cu pas peste valoarea de 2000$. Aceasta este şi perioada cea mai profitabilă din toată existenţa bitcoinului. Datorită succesului înregistrat de această monedă pe parcursul anilor, mulţi investitori au devenit atraşi atât de bitcoin cât şi de alte criptovalute.

Bitcoinul nu este însă singura monedă digitală cu creşteri spectaculoase. Imediat în spate se situează ethereum, care s-a apreciat enorm de la începutul anului. A pornit de la 8,24$ și a ajuns la 262.37$. A avut deci o creştere de 3184%.

Investitorii sunt îngrijoraţi

Pe parcursul ultimilor ani investitorii au început să acorde atenţie şi valutelor digitale, din dorinţa de a mai diversifica operaţiunile. Deşi majoritatea îşi plasează banii în pieţele de capital tradiţionale, cum ar fi piaţa bursieră sau forex, mulţi dintre investitori se îngrijorează cu privire la  viitorul economic.

Şi cum în prezent din ce în ce mai mulţi factori indică o instabilitate economică crescută, oamenii de afaceri se orientează tot mai mult spre investiţii alternative. Mulţi investitori, în special cei din Asia, aleg valutele digitale, atraşi fiind de popularitatea şi valoarea crescută a acestora.

Avantajul ethereumului

În timp ce bitcoinul a devenit destul de popular printre oameni, ethereum şi-a câştigat şi el admiratorii săi. Diferenţa principală între cele două monede constă în tehnologiile din spatele lor.

Astfel, procesarea datelor cu tehnologia ethereum este cu mult mai rapidă faţă de cea a bitcoinului, întrucât sistemul ethereum aplică automat termenii şi condiţiile unui contract odată ce părţile sunt de acord.

Deşi mulţi ar spune că ethereumul este inferior bitcoinului datorită cotaţiei de piaţă mai mici, acest aspect este unul care mai degrabă atrage investitorii. Preţul scăzut acţionează ca un magnet, întrucât investitorii consideră că moneda se poate aprecia mai mult în viitor. Ceea ce trage în jos ethereumul (în raport cu bitcoinul) este faptul că această monedă nu este la fel de stabilă. Din acest punct de vedere bitcoinul într-adevăr conferă mai multă siguranţă.

Volatilitatea a mai scăzut

Criptomonedele au făcut o impresie plăcută, chiar de la apariţia bitcoinului, din anul 2009. În timp, ele s-au dezvoltat constant.

Totuşi, chiar dacă piaţa crypto a crescut mult pe parcursul anului curent, analiştii estimează că în momentul în care climatul economic va fi mai propice, investitorii vor reveni la investiţiile tradiţionale. Dacă se va întâmpla acest lucru, cel mai probabil că majoritatea criptovalutelor se vor deprecia puternic.

Desigur, în următorii ani vom observa în continuare o creştere a monedelor digitale. Acest fapt va împinge de la spate întreaga industrie crypto. În acest interval, cel mai benefic pentru investitori ar fi ca ei să îşi păstreze criptomoneda stocată într-un loc sigur, nu să o vândă. Este deja clar că valoarea lor va continua să crească.

Sursa – Cointelegraph