Sinteza cripto 8 mai – Exchange-ul Bitfinex confirmă propriul IEO și lansează platformă dedicată – Autoritățile închid site-urile darknet DeepDotWeb și Wall Street Market

Exchange-ul Bitfinex confirmă propriul IEO și lansează platformă dedicată

Exchange-ul Bitfinex a confirmat oficial că va derula o strângere de fonduri prin vânzarea tokenului LEO. De asemenea, compania va lansa și o platformă dedicată finanțării proiectelor cripto prin oferte initiale de tip IEO.

Bitfinex a publicat miercuri whitepaper-ul pentru noul token LEO, confirmând rapoartele recente că intenționează să strângă aproximativ 1 miliard de dolari.

Compania a afirmat că dacă va reuși să acumuleze sumele necesare prin vânzarea privată, nu va oferi tokenul prin vânzare publică.

Noua platformă pentru IEO va deveni disponibilă începând cu luna iunie. Bitfinex urmează astfel trendul lansat de Binance Launchpad pentru acest sistem de vânzare a tokenurilor.

Bitmain și-a redus operațiunile de minare cu 88%

Operațiunile de minare ale Bitmain au înregistrat o scădere de 88% față de luna trecută, confirmând că gigantul producăto de hardware cripto și-a redus capacitatea.

Compania chineză vinde hardware de minare și minează și în interes propriu. Începând cu luna iulie 2018, Bitmain publică lunar rapoarte cu privire la propriile activități de minare. Rata de hash a companiei a scăzut la 237.29 PH/s față de 2,072 PH/s înregistrată luna trecută.

Reducerea este remarcabilă, deoarece mulți mineri din China s-au pregătit pentru a profita de energia hidroelectrică ieftină în timpul sezonului ploios .

Rata de hash din rețeaua Bitcoin nu a fost însă afectată. Potrivit datelor blockchain.info, aceasta a ajuns la un maxim pentru ultimele șase luni de peste 58,000 PH/s pe 2 mai.

Autoritățile închid site-urile darknet DeepDotWeb și Wall Street Market

Autoritățile internaționale au închis site-ul DeepDotWeb, dedicat darkweb, sub acuzația de spălare de bani. Poliția din cinci țări a arestat operatorii într-un raid internațional amplu ce a inclus doi israelieni și moderatori din Franța, Germania și Olanda.

Site-ul DeepDotWeb a devenit popular după închiderea Silk Road și oferea o serie de servicii, inclusiv știri legate de criptomonede și informații despre piețele dark web.

Săptămâna trecută, un alt site dark web, Wall Street Market, a fost închis într-o operațiune comună de către poliția germană și Europol. Acțiunea a dus la confiscarea a milioane de dolari în numerar și criptomonede și arestarea a trei cetățeni germani.

Tragi-comedia Craigh Wright vs comunitatea cripto continuă

Craig Wright, auto-proclamat Satoshi Nakamoto, a început să dea în judecată membrii comunității cu care se află în conflict. Valul de procese a început cu Hodlonaut, un utilizator Twitter care a lansat hashtag-ul “CraigWrightIsAFraud”.

Ulterior, Wright l-a acuzat pe Peter McCormack de calomnie în Marea Britanie. McCormack l-a acuzat pe Wright de fraudă și că susține în mod fals că este Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin (BTC).

După aceea, ținta a fost Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum. Wright a trimis notificări legale amenințînd cu procese de calomnie și defăimare. Nu în ultimul rând, Craig Wright l-a acuzat de calomnie pe Roger Ver.

Ca reacție a valului de procese, Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a creat un fond caritabil pentru a ajuta membrii comunității să plătească cheltuielile de judecată. Zhao a început cu o donație de 10.000$.

El a popularizat inițiativa în comunitatea cripto, sugerând că pot fi făcute donații pentru a susține pe oricine a fost afectat de încercările lui Wright de a-i da în judecată. Fondurile vor fi folosite pentru a plăti avocați specializați.

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 16 August – Coinbase Custody achiziționeză Xapo

Coinbase Custody achiziționeză Xapo Compania Coinbase Custody a confirmat achiziționarea serviciului de custodie pentru clienți instituționali Xapo. Conform anunțului oficial… Citeste mai mult

2 zile

Ron Paul critică sistemul de plată Fednow și încurajează concurența cripto

Fostul congressman din texas, Ron Paul, a intrat din nou în atenția mass-media, de data aceasta datorită criticilor la adresa… Citeste mai mult

2 zile

Fundația Cardano, parteneriat cu studioul german Konfidio

Fundația Cardano s-a asociat cu studioul blockchain din Berlin Konfidio pentru a accelera adopția Cardano. Un parteneriat strategic Un anunț… Citeste mai mult

2 zile

Indicele de frică Bitcoin motiveaza ”Balenele”

Piața cripto trece printr-o nouă fluctuația mare de preț, mulți traderi fiind îngrijorați de situația actuală. Unii au optat pentru… Citeste mai mult

3 zile

Sinteza cripto 15 August – Schemă Ponzi chineza, acuzată de scăderea prețului Bitcoin – Banca Santander neagă întreruperea relației cu Coinbase

Schema Ponzi chineza, acuzată de scăderea prețului Bitcoin Analistul Dovey Wang susține că o schema Ponzi chineză cu numele PlusToken… Citeste mai mult

3 zile

Scam Alert: Cryptominingoptionsignal

Contrar reclamelor publicate, Agenția de reglementare din Luxembourg avertizează că proiectul Cryptominingoptionsignal nu este licențiat în această țară. Comisia de… Citeste mai mult

3 zile