Sinteza cripto 8 mai – Exchange-ul Bitfinex confirmă propriul IEO și lansează platformă dedicată – Autoritățile închid site-urile darknet DeepDotWeb și Wall Street Market

Exchange-ul Bitfinex confirmă propriul IEO și lansează platformă dedicată

Exchange-ul Bitfinex a confirmat oficial că va derula o strângere de fonduri prin vânzarea tokenului LEO. De asemenea, compania va lansa și o platformă dedicată finanțării proiectelor cripto prin oferte initiale de tip IEO.

Bitfinex a publicat miercuri whitepaper-ul pentru noul token LEO, confirmând rapoartele recente că intenționează să strângă aproximativ 1 miliard de dolari.

Compania a afirmat că dacă va reuși să acumuleze sumele necesare prin vânzarea privată, nu va oferi tokenul prin vânzare publică.

Noua platformă pentru IEO va deveni disponibilă începând cu luna iunie. Bitfinex urmează astfel trendul lansat de Binance Launchpad pentru acest sistem de vânzare a tokenurilor.

Bitmain și-a redus operațiunile de minare cu 88%

Operațiunile de minare ale Bitmain au înregistrat o scădere de 88% față de luna trecută, confirmând că gigantul producăto de hardware cripto și-a redus capacitatea.

Compania chineză vinde hardware de minare și minează și în interes propriu. Începând cu luna iulie 2018, Bitmain publică lunar rapoarte cu privire la propriile activități de minare. Rata de hash a companiei a scăzut la 237.29 PH/s față de 2,072 PH/s înregistrată luna trecută.

Reducerea este remarcabilă, deoarece mulți mineri din China s-au pregătit pentru a profita de energia hidroelectrică ieftină în timpul sezonului ploios .

Rata de hash din rețeaua Bitcoin nu a fost însă afectată. Potrivit datelor blockchain.info, aceasta a ajuns la un maxim pentru ultimele șase luni de peste 58,000 PH/s pe 2 mai.

Autoritățile închid site-urile darknet DeepDotWeb și Wall Street Market

Autoritățile internaționale au închis site-ul DeepDotWeb, dedicat darkweb, sub acuzația de spălare de bani. Poliția din cinci țări a arestat operatorii într-un raid internațional amplu ce a inclus doi israelieni și moderatori din Franța, Germania și Olanda.

Site-ul DeepDotWeb a devenit popular după închiderea Silk Road și oferea o serie de servicii, inclusiv știri legate de criptomonede și informații despre piețele dark web.

Săptămâna trecută, un alt site dark web, Wall Street Market, a fost închis într-o operațiune comună de către poliția germană și Europol. Acțiunea a dus la confiscarea a milioane de dolari în numerar și criptomonede și arestarea a trei cetățeni germani.

Tragi-comedia Craigh Wright vs comunitatea cripto continuă

Craig Wright, auto-proclamat Satoshi Nakamoto, a început să dea în judecată membrii comunității cu care se află în conflict. Valul de procese a început cu Hodlonaut, un utilizator Twitter care a lansat hashtag-ul “CraigWrightIsAFraud”.

Ulterior, Wright l-a acuzat pe Peter McCormack de calomnie în Marea Britanie. McCormack l-a acuzat pe Wright de fraudă și că susține în mod fals că este Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin (BTC).

După aceea, ținta a fost Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum. Wright a trimis notificări legale amenințînd cu procese de calomnie și defăimare. Nu în ultimul rând, Craig Wright l-a acuzat de calomnie pe Roger Ver.

Ca reacție a valului de procese, Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a creat un fond caritabil pentru a ajuta membrii comunității să plătească cheltuielile de judecată. Zhao a început cu o donație de 10.000$.

El a popularizat inițiativa în comunitatea cripto, sugerând că pot fi făcute donații pentru a susține pe oricine a fost afectat de încercările lui Wright de a-i da în judecată. Fondurile vor fi folosite pentru a plăti avocați specializați.

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 6 Decembrie – ANAF investigheaza OneCoin – Kraken introduce rampă fiat pentru francul elvețian

ANAF investigheaza OneCoin Conform unui articol publicat de wallstreet.ro, ANAF investigheaza OneCoin. Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală ANAF au… Citeste mai mult

O oră

Poloniex delistează DigiByte după ce fondatorul proiectului l-a criticat pe Justin Sun

Un conflict public dintre Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte, și Justin Sun, fondatorul Tron, a avut consecințe neașteptate. Tokenul DigiByte… Citeste mai mult

7 ore

Microsoft lansează insigne Azure Heroes în parteneriat cu Enjin

Gigantul Microsoft a lansat inițiativa Azure Heroes, în parteneriat cu proiectul Enjin. Acesta este un program de recompensare a celor… Citeste mai mult

8 ore

Ucraina colaborează cu un exchange cripto din Belarus

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a semnat un memorandum de cooperare cu exchange-ul cripto din Belarus, Currency.com. Scopul colaborării este… Citeste mai mult

11 ore

Cum poți face bani din mineritul de criptomonede – mituri și adevăr

Multe persoane asociază conceptul de bitcoin (sau criptomonede) cu bani gratis. Cu alte cuvinte, cu ajutorul calculatorului personal și a… Citeste mai mult

12 ore

Sinteza cripto 5 Decembrie – BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit – Gemini angajează un nou director executiv în Europa

BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit Exchange-ul BitFlyer a anunțat că permite achiziția de criptomonede pentru… Citeste mai mult

o zi