Un grup de investitori reprezentați de Jeffrey Berk au dat în judecată exchange-ul Coinbase, acuzându-i că au furnizat informații confidențiale ce au avut drept rezultat creșterea prețului Bitcoin Cash inainte de lansarea din decembrie 2017.

In luna august 2017, Coinbase a declarat că va susține hard fork-ul Bitcoin Cash din luna decembrie și va oferi posibilitatea de a trazacționa noua monedă pe platforma GDAX. La momentul respectiv, au anunțat că data de lansare a BCH va fi 1 ianuarie, însă în realitate lansarea s-a facut pe 20 decembrie.

Cu toate acestea, investitorii implicați în proces au acuzat Coinbase că a furnizat informația cu privire la decalarea datei de lansare în avans, deoarece prețul BCH a crescut subit cu câteva zile inainte. Numeroase voci din social media au acuzat compania de neglijență, susținând că angajații Coinbase și-au anunțat cunoștințele de modificarea datei de lansare, provocând creșterea prețului și pagube celor interesați de achiziționarea BCH.

Coibase a declarat că va derula o investigație pentru a clarifica situația, însă rezultatele nu au fost publicate nici până în prezent.

Plângerea depusă de investitori se bazează pe legile californiene cu privire la competiția neloială și menționează:

”Când comenzile plasate pe platforma Coinbase au fost executate, prețul BCH fusese deja crescut artificial, astfel încât clienții interesați au fost păgubiți deoarece au fost obligați să achziționeze monedele la o valoare cu mult peste valoarea de piață de la momentul respectiv”.