Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a semnat un memorandum de cooperare cu exchange-ul cripto din Belarus, Currency.com. Scopul colaborării este ca Ucraina să studieze posibilitățile de reglementare a criptomonedelor din experiența vecinilor. Cele două țări fac parte din Comunitatea Statelor Independent (CSI).

Cooperarea dintre guvernul ucrainean și exchange-ul cripto din Belarus va include legislația IT, inclusiv reglementarea criptomonedelor.

Currency.com este primul exchange cripto reglementat din Belarus și din CSI. Platforma oferă suport pentru criptomonede și alte tipuri de active tokenizate.

Alexander Bornyakov, ministrul adjunct al transformării digitale din Ucraina, a comentat:

”Cu cât studiem mai mult experiența acestei țări, cu atât înțelegem eforturile făcute și ce rezultate au generat. Suntem încântați să lucrăm cu echipa Currency.com pentru elaborarea legislației ucrainene.”

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a fost înființat în luna august a acestui an și a fost foarte activ în domeniul cripto. De exemplu, s-a asociat recent cu Binance pentru a lucra în comun la noile reglementări cu privire la blockchain și criptomonede.

Belarus pregatita pentru adoptarea cripto

În acelați timp, Belarus s-a dovedit una dintre țările cele mai deschise la adoptarea cripto. În urmă cu mai bine de un an, guvernul a decis să ofere stimulente legale și scutiri de taxe pentru cei care doresc să tranzacționeze criptomonede. Au fost oferite scutiri de impozite pentru veniturile și profiturile obținute din tranzacțiile cripto până în 2023.

Președintele din Belarus, Alexander Lukashenko a declarat la momentul respectiv:

”Belarusul va deveni primul guvern din lume care va deschide oportunități largi pentru utilizarea tehnologiei blockchain. Avem toate șansele să devenim un centru regional în acest domeniu.”

Având în vedere poziția Belarus cu privire la criptomonede, există șanse mari ca Ucraina să adopte legislație favorabilă în acest domeniu.

CryptoZZ