Fondat de gemenii Winklevoss, exchange-ul Gemini a anunțat că a obținut aprobare de la Departamentul de Servicii Financiare din New York pentru a lista trei noi criptomonede – Zcash, Bitcoin Cash și Litecoin. Anunțul este de interes deoarece Gemini este unul dintre puținele exchange-uri care activează în New York. Statul impune licența BitLicense operatorilor cripto care doresc să activeze pe teritoriul său.

Anunțul că Zcash va fi listat pe platforma Gemini a provocat o creștere de 22% a prețului criptomonedei, aducându-l la 345$, după ce la începutul zilei era de aproximativ 250$. Între timp, prețul se mentine.

Gemenii Winklevoss nu au anunțat încă detalii cu privire la celelalte două criptomonede pentru care au primit aprobare, Bitcoin Cash și Litecoin, însăî ncepând de marțea viitoare, 22 mai, utilizatorii vor putea profita de trei noi perechi de tranzacționare: ZEC/USD, ZEC/BTC și ZEC/ETH

Faptul că Zcash, o monedă privată ce a fost deseori acuzată că favorizează spălarea de bani a fost aprobată pentru listare în statul cu cele mai dure reglementări în domeniul cripto este o veste bună pentru toată lumea. Cu tot procesul dificil pentru aprobarea listării de către autorități, gemenii Winklevoss au reușit să obțină acordul pentru a o pune la dispoziția publicului, cu unele concesii.

Depunerile de criptomonede în conturi se pot face începând cu data de 19 mai, utilizând orice tip de adresă, privată sau publică, însă retragerea se poate face doar în adrese publice, pentru a asigura îndeplinirea reglementărilor de combatere a spălării de bani.

De asemenea, este de interes faptul că Gemini pune la dispoziție date cu privire la evoluția prețurilor criptomonedelor pentru bursa de derivate din Chicago, CBOE, care a fost prima platformă reglementată din SUA ce a început să vândă contracte futures Bitcoin.

CBOE și-a manifestat în mod repetat dorința de a lista mai multe derivate de criptomonede, iar faptul că Gemini a obținut aprobare pentru listarea de Zcash poate reprezenta un pas în direcția apariției contractelor futures Zcash.