Problema tokenurilor de tip securities a preocupat mulți actori de pe piața criptomonedelor, însă aparent unele companii din industrie au găsit o soluție. După ce Coinbase a anunțat că va achiziționa trei firme licențiate pentru tranzacționarea de securities – Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace Inc și Digital Wealth LLC, este rândul exchange-ului Uphold să ia o decizie similară.

Reprezentanții Uphold au anunțat că au încheiat un acord pentru achiziționarea JNK Securities Corp, membră a Bursei de Valori din New York și broker-dealer licențiat de SEC și FINRA.

Avantajul acestor achiziții este că facilitează vânzarea de tokenuri de tip securities și sprijină ICO-urile care emit astfel de monede digitale. Faptul că aceste companii dețin deja licențele necesare înseamnă că exchange-urile nu mai trebuie să treacă prin procesul îndelungat de licențiere, deoarece dispun deja de structura legală necesară.

În prezent, platforma Uphold (cunoscută anterior sub numele Bit Reserve) suportă peste 30 de produse financiare și valute, dintre care 8 sunt criptomonede. Odată cu achiziția JNK Securities, exchange-ul are posibilitatea de a-și extinde oferta cu tokenuri ICO ce sunt clasificate de autorități drept titluri de valoare/securities.

Directorul Uphold, Adrian Steckel, a declarat:

”Am urmărit cu atenție declarațiile autorităților internaționale de reglementare cu privire la monedele virtuale și tokenuri și credem că multe active criptate (în special tokenurile ICO) pot fi tratate ca titluri de valoare în unele cazuri. Licențele de broker-dealer și ATS sunt esențiale pentru a proteja clienții noștri și de a construi un preeminent ecosistem de servicii financiare. Suntem mândri că suntem o companie de servicii financiare compatibile, colaborând cu autoritățile de reglementare pentru a ne asigura că oferim acces transparent și de încredere la serviciile financiare digitale din întreaga lume. Prin intermediul noii divizii de valori mobiliare, vom putea să oferim vânzări și tranzacții cu tokenuri ICO și acțiuni fractionare și să oferim alte servicii de schimb, sub supravegherea SEC și FINRA. În plus, odată cu achiziționarea companiei JNK, îmbunătățim politicile și practicile de conformitate și de reglementare. “