Un nou studiu în rândul experților financiari din Marea Britanie arată că mai mult de jumătate din cei care au investit în criptomonede plănuiesc să cumpere mai multe fise anul acesta. În ciuda volatilității pieței, doar 8% din experții financiari intenționează să vândă fisele. Majoritatea investitorilor se așteaptă ca criptomonedele să crească în următoarele 12 luni.

Optimism, în ciuda volatilității

Experții financiari și vânzătorii în retail sunt cei mai optimiști în legătură cu viitorul apropiat al criptomonedelor și caută să își crească investițiile. 54% din ei se așteaptă ca prețurile să crească în urmmătorul an. Doar 32% se așteaptă lal o scădere, conform unui studiu publicat de Citigate Dewe Rogerson.

Din studiu reiese și că 56% din cei intervievați intenționează să cumpere mai multe fise digitale. Alți 31% plănuiesc să păstreze sau să vândă o parte din monede și doar 8% or să scape de toate fisele.

La studiul online au răspuns 146 de persoane. Din aceștia, 104 încă dețineau criptomonede atunci când au fost intervievați la sfârșitul lui februarie.

Autorii raportului „Percepția investitorilor – Criptomonede” spune că 32% din experți anticipează o creștere dramatică a prețurilor cripto până în 2021. Alții 18% prezic o ușoară creștere. Cei care cred că valoarea o să scadă numără un procent de 28%.

„Multe criptomonede au avut o creștere uriașă în valoare, dar și nivele excepționale de volatilitate”, a spus Phil Anderson, director executiv la Citigate Dewe Rogerson. „Au fost creați milionari în cripto, dar mulți dintre ceilalți investitori au pierdut bani. În ciuda nivelelor semnificative de volatilitate și a fluctuațiilor prețului, studiile arată că mulți profesioniști financiari rămân optimiști în legătură cu viitorul criptomonedelor”, a adăugat acesta.

Anderson a notat și că la începutul anului, volumul pieței cripto era undeva la 800 de miliarde de dolari.

„Mai mult de jumătate dintre experții financiari (59%) se așteaptă să trecem de 1 triliard până în 2021. 15% anticipează că o să se ajungă la mai mult de 2 triliarde”, a spus acesta.

Doar 19% dintre respondenți cred că piața o să scadă și că volumul de piață o să ajungă sub 800 de miliarde.

Criptomonedele nu și-au pierdut atracția

Mulți se așteaptă că vom avea noi reglementări pe piața cripto. 62 de procente anticipează o creștere substanțială a presiunii regulatorii în următorii doi ani. În ciuda acestui lucru, 22% din experți cred că folosirea monedelor digitale pentru plăți și transferuri de bani o să crească simțitor.

Alți 48% au așteptări moderate, dar cred într-o creștere consistentă în următorii cinci ani.

Orice ar aduce viitorul pe piața cripto, un lucru este sigur – ea va continua să atragă miliarde de dolari, va fi cap de afiș în presă și va aduce mereu discuții aprinse despre ce este probabil să se petreacă.

Majoritatea participanților la studiu cred că firmele mari or să aibă cel mai mult de câștigat. Mai mult de două treimi din responddenți cred că or să existe tot mai multe companii mari și că își vor crește sumele de criptomonede în următorii trei ani.

68% cred că firmele vor fi tentate să folosească criptomonede cu contractele smart și cu alte aplicații blockchain. 54% se așteaptă ca tot mai multe companii să folosească criptomonede pentru strângerea de fonduri iar 44% dintre experții financiari anticipează o creștere serioasă a utilizării tehnologiei blockchain, în timp ce 33% cred că utilizarea o să fie mai moderată.