Agenția de prevenire a spălării banilor din Thailanda (AMLO) a anunțat confiscarea unei părți din averea familiei Jaravijit în cadrul unei investigații pentru înșelăciune. Familia popularului actor thailandez Jiratpisit ‘Boom’ Jaravijit este acuzată că a participat în fraudarea a aproximativ 24 milioane de dolari în Bitcoin.

Investigația a fost lansată în luna ianuarie după ce cetățeanul finlandez Aarni Otava Saarimaa a depus o plângere cu privire la o fraudă de aproape 5700 Bitcoin. Aparent, Prinya Jaravijit l-a convins pe Saarimaa să participe într-o serie de investiții. Acestea au inclus acțiuni în companiile NX Chain Ins și Expay Software. Saarimaa a transferat în portofelul lui Prinya Bitcoin în valoare de 797 de milioane baht (aproximativ 24 de milioane dolari).

În loc să facă investițiile așa cum a promis, Prinya a direcționat fondurile către conturi bancare aparținând membrilor familiei sale. O parte din bani au fost folosiți pentru a cumpăra parcele de teren pe numele familiei.

Saarimaa a depus o plângere la poliției, iar autoritățile au confiscat conținutul a cinci conturi bancare și mai multe terenuri. Unul dintre terenuri era înregistrat pe numele actorului Jiratpisit ‘Boom’ Jaravijit.

Celelalate proprietăți aparțin lui Prinya Jaravijit, fratele acestui actor thailandez și surorii sale Supitcha Jaravijit. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de 47 millioane baht (1.4 millioane de dolari).

Decizia de confiscare a activelor

a fost luată de comitetul de tranzacții al agenției de prevenire a spălării banilor. Potrivit AMLO, membrii familiei ale căror bunuri au fost confiscate nejustificat vor avea ocazia de a face recurs.

“Orice persoană a cărui avere nu are legătură cu infracțiunea și căreia i s-au confiscat bunuri în mod eronat, poate depune apelul la secretarul general al AMLO în termen de 30 de zile de la publicarea acestei decizii”

a declarat agenția de prevenire a spălării banilor printr-o notă oficială.