Dezvoltatorul Bitcoin Core Luke-Jr a lansat un farsa de 1 aprilie, propunând un preț minim de 50.000$ pentru Bitcoin.

El a lansat ideea de a impune această valoare prin Bitcoin Improvement Proposals (BIPs).

“Anumite părți ale comunității au vândut bitcoin pentru prețuri nejustificat de scăzute. Acest lucru a distrus evaluarea BTC de la 20.000 de dolari și a determinat prețul să scadă sub 15.000 $! “

a scris Luke-Jr pentru mailing list-ul Bitcoin Core.

”Cu toate acestea, în mod clar Bitcoin merită mult mai mult decât atât, și există un sprijin pe scară largă pentru creșterea prețurilor. În lumina acestui fapt, am scris și am implementat două BIP-uri: una pentru a adăuga un câmp de prețuri semnate tranzacțiilor Bitcoin, iar celălalt pentru a oferi un preț minim de 50.000 USD / BTC ce se va implementa într-un an începând de astăzi.”

În ciuda faptului că prețul Bitcoin a crescut la 4100 la 5100 de dolari, tendințele pe termen scurt sunt neclare.

O schimbare a codului, argumentează Luke-jr, ar elimina o astfel incertitudinea și durerile de cap pentru investitorii dedicați.

“Această problemă poate fi rezolvată prin stabilirea unui preț minim global pentru bitcoin. Din păcate, astăzi, protocolul de consens este complet imun la prețul de tranzacționare. Prin urmare, trebuie mai întâi să adăugăm un câmp tranzacțiilor Bitcoin pentru a indica prețul său”.

Farse virale pe piața cripto

Farsa lui Luke-Jr a devenit foarte populară și a fost urmată de bancuri similare. De exemplu, Blockstream a anunțat că va începe să ofere suport pentru Ethereum.

Satoshi Nakamoto s-a întors pe Bitcointalk pentru a confirma că nu este Craig Wright. Fondatorul Bitcoin SV, care a încercat să susțină că este inventatorul Bitcoin, a părăsit Twitter luna trecută.

Marius Mora, CEO LDV Bank: PSD a dat un nou OUG azi-noapte! Nu mai trecem niciodata la EURO! Trecem direct la Bitcoin! Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat si el:

“I’m here for the technology. Vor fi multi care vor distribui FUD (n.r.: fear, uncertainty and doubt) dar trecerea la BITCOIN este cea mai buna decizia pe care o putea lua Guvernul in acest moment. Cum ar spune omologii nostri americani: In Bitcoin we trust!”

Poate că nu e o farsa

Cu toate că a fost o farsa , există posibilitatea ca glumele să devină realitate. Mulți analiști sunt de părere că prețul Bitcoin va crește susținut în următorul an. În mai 2020 va avea loc înjumătățirea recompensei de bloc. Din punct de vedere istoric, prețul Bitcoin a înregistrat creșteri semnificative în perioada de un an înainte de acest eveniment.

In ultimele 24 de ore pretul a crescut de la 4100 la 5100 de dolari. Sa fie efectul farselor…?