Prețul Bitcoin a depășit valoarea de 8400 de dolari odată cu creșterea tensiunilor între SUA și Iran.
După ce SUA a ucis un general iranian săptămâna trecută, ieri armata iraniană a reacționat. Trupele iraniene au atacat două baze militare din Irak cu rachete.

Conflictul internațional are un efect pozitiv asupra prețului Bitcoin, provocând creșterea prețului cu aproape 500 de dolari în 24 de ore.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Indicele Fear & Greed Bitcoin arată că condițiile pieței se îmbunătățesc la începutul anului, conform alternative.me. După mai mult de o lună de fluctuații într-o gamă restrânsă, prețul BTC pare să se pregătească pentru o perioadă de creștere pe termen scurt.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Unii analiști au justificat evoluția pozitivă a prețurilor cu tensiunile crescute dintre SUA și Iran. Peter Brandt însă este de părere că geopolitica nu a fost un factor în decizia investitorilor de a acumula cripto. Analizele tehnice publicate de el pe Twitter arată că este o concidență și că BTC se pregătea oricum de o creștere.

Faze de acumulare Bitcoin

Brandt susține că unele dintre cele mai mari faze de acumulare Bitcoin au fost alimentate de investitorii inteligenți și așa-numitele balene care achiziționează BTC la prețuri mai mici.

De asemenea, mulți traderi se așteaptă la o creștere de preț în perspectiva evenimentului de înjumătățire a recompensei de bloc din mai 2020.

Analiștii susțin că următorul prag de rezistență pentru Bitcoin este de 8.500$. Dacă acesta va fi depășit, poate deschide calea pentru o perioadă de creștere semnificativă.

În prezent, prețul BTC se situează în jurul valorii de 8325$, iar evaluarea totală a pieței se apropie de 220 miliarde de dolari.

CryptoZZ