Mai multe companii crypto și platforme de știri au avut de-a face cu o serie de atacuri DDoS în luna noiembrie . Motivele clare pentru astfel de atacuri sunt necunoscute, dar este ușor să presupunem că hackerii vroiau răscumpărare de la companii sau că pur și simplu nu le place mediul crypto. Printre cei atacați se numără CoinTelegraph, Kraken, Cryptsy, CoinDesk, CCN, NewsBTC și alții. Este evident că toate afacerile online trebuie să își protejeze site-urile de atacuri DDoS. Iată câteva metode prin care puteți face acest lucru
Atacurile DDoS devin din ce în ce mai frecvente, pe măsură ce multe companii crypto și platforme media lucrează prin intermediul Internetului fără să fie foarte atenți la protejarea serverelor. Cea mai ușoară metodă este să cumperi soluții anti-DDoS cum ar fi CloudFlare sau Incapsula. Expertul în securitate Ivan Tihonov a spus că ”există multe servicii anti-DDoS, dar sunt plătite. Oamenii se grăbesc să își cumpere un astfel de serviciu după ce au avut parte de un atac sau după ce au pierdut bani. Cred că ar trebui să își cumpere astfel de servicii din timp și să își dea seama că riscul de atacuri DDoS este mare și că sumele pe care le-ar putea pierde depășesc costul protecției.”
O altă metodă ușoară de a-ți proteja site-ul de atacuri DDoS este să publici toate informațiile cunoscute despre atacator și să oferi o recompensă care să depășească suma cerută de atacator. Ivan adaugă că ”de multe ori ajută să prinzi atacatorul”
Cu toate acestea, Ivan crede că cea mai bună metodă de a opri atacurile DDoS este să refuzi plata răscumpărării. ”Dacă plătești, există o posibilitate foarte mare ca atacatorii să își dubleze eforturile de a-ți sparge site-ul și în viitor”
Atacurile DDoS sunt și foarte costisitoare, iar hackerii nu ar avea motive să îți atace constant site-ul dacă știu că nu vor primi recompensa. Nu le place să suporte cheltuielile. Desigur, e nevoie ca proprietarii site-ului să suporte atacul o perioadă de timp.
În acest caz, ar trebui să-și facă un calcul și să vadă cât vor pierde. Este o metodă bună doar dacă pierderile nu depășesc suma pe care o cer hackerii.
Roman Mandeleil, director și fondator la ether.camp a spus că nu există o metodă să lansezi un atac fără să îți dezvălui IP-ul sursă, așa că la un moment dat atacatorul va fi identificat.
”Cele mai multe atacuri DDoS pot fi blocate la nivel de infrastructură joasă – identifici structura IP-ului care încearcă să schimbe și le tai legătura. Nu ai nevoie decât de un tip care să îți facă suportul tehnic.”