Institutul de Tehnologie FedEx creează un parteneriat cu compania de servicii farmaceutice Good Sheperd Pharmacy pentru a dezvolta o nouă infrastructură bazată pe blockchain pentru a distribui medicamente pentru bolnavii de cancer.

Institutul FedEx a fost lansat în luna februarie și este o organizație care promovează dezvoltarea în noile tehnologii în colaborare cu Universitatea din Memphis, care dorește să devină un centru de cercetare în domeniul blockchain.

Compania Good Sheperd Pharmacy se ocupă de distribuția de medicamente și este localizată tot în Memphis, iar în ultima perioadă și-a declarat interesul pentru implementarea tehnologiei blockchain pentru a gestiona distribuția și redistribuirea de medicamente. Mai exact, ei doresc să recupereze medicamentele nefolosite de către pacienții cu nivel ridicat de venituri și să le ofere celor mai puțin avantajați economic. Blockchain oferă avantajul unui registru sigur și imutabil care permite transmiterea confidențială a istoricului medical al pacienților.

”Doar în statul Tennessee, medicamente în valoare de peste 10 milioane de dolari sunt aruncate în fiecare an, în contextul în care există sute de pacienți care au nevoie de ele. Blockchain este soluția la această situație. Poiectul REMEDI (REclaiming MEDicine) va redistribui medicamente valoroase de la persoanele care nu le folosesc”, a declarat directorul Good Shepherd Pharmacy, Phil Baker.

Institutul de Tehnologie FedEx creează o serie de evenimente la care să participe experți și specialiști din zona Memphis, inclusiv Blockchain 901, care este un eveniment de recrutare.

Aceasta nu este singura inițiativă în blockchain a FedEx. Tot în februarie, gigantul s-a alăturat organizației Blockchain in Transport Alliance (BiTA), un focus group ai cărui membri sunt interesați de implementarea tehnologiei în sistemele de aprovizionare. BiTA include operatorul feroviar BNSF, JD Logistics și GE Transportation.

În luna mai, directorul FedEx, Fred Smith, a declarat că blockchain ”este ultima frontieră care va transforma complet lanțurile de aprovizionare la nivel mondial”.