Femeile din India investesc de două ori mai mult în criptomonede decât bărbații, conform unui studiu realizat de Exchange-ul Buyucoin cu privire la piața cripto din India, în special deoarece autoritățile se pregătesc să publice o nouă structură legală pentru acest domeniu.

Confrom studiului, majoritatea celor care tranzacționează criptomonede sunt localizați în orașele mari, precum Delhi, Mumbay și Bangalore, iar media de vârstă a bărbaților este de 30 de ani, iar la femei de 40 ani.

Unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate se referă la valorile medii ale investițiilor – cu toate că sunt o minoritate, femeile de pe piața cripto investesc de două ori mai mult decât bărbații – o medie de 140.000 rupii (aproximativ 2000$) față de cei 70.000 rupii pentru bărbați.

Confrom rezultatelor publicate de BuyuCoin, zona New Delhi are cel mai mare procent de utilizatori de criptomonede – 22.03% din populație, dintre care 8.8% sunt femei. Capitala financiară a Indiei, Mumbai, se află pe locul doi ca număr de utilizatori cu 14.42% din populație, dintre care 6.6% sunt femei, iar pe locul trei se clasează Bangalore, cu 13.91% din populație, din care 6.8% sunt femei.

Studiul a inclus 60.000 de participanți și a fost realizat în perioada mai și iunie. Directorului executiv Buyacoin, Shivam Thakral, a explicat motivele din spatele acestui demers:

“Am vrut să realizăm un studiu detaliat pentru a stabili care ar fi cele mai bune politici și strategii care să stimuleze dezvoltarea acestei industrii. Rezultatele au demonstrat că sectorul serviciilor manifestă un interes excepțional în tranzacționarea de criptomonede, iar femeile, în special, au arătat un mare potențial în a orienta această industrie spre viitor”.

În prezent, piața cripto din india aștepată o nouă structură legală din partea autorităților. Conform declarațiilor publicate de comisia sepcializată formată de guvern, noul pachet de reglementări pentru criptomonede și serviciile asociate va intra în vigoare în prima jumătate a lunii iulie.

Până acum, autoritățile din Delhi nu au avut o atitudine prietenoasă față de piața cripto – ministerul de finanțe a declarat că nu vor fi considerate mijloace legale de plată, iar Banca Centrală a emis recent o interdicție pentru instituțiile financiare în a oferi servicii companiilor cripto.

Comunitatea cripto din India este însă destul de dezvoltată, iar cei mai mari furnizori de servicii asociate criptomonedelor au inițiat o petiție împotriva măsurii impuse de Banca Centrală, ce ar trebui să intre în vigoare pe data de 5 iulie. Curtea Supremă va analiza această petiție în data de 3 iulie.