Unele ferme de minare Bitcoin din Sichuan, nevoite să își oprească activitatea – Statistică DeFi – Sinteza crypto 21 Mai

Drama Steem continuă cu o tentativă de preluare de 23.6 milioane de tokenuri

Rețeaua Steem (STEEM) a experimentat un alt hard fork în cursul zilei, continuând drama generată de achiziția Steemit de către Justin Sun. Hard fork-ul ar fi avut două scopuri – reducerea perioadei de întrerupere de la 13 săptămâni la patru săptămâni și preluarea a 23,6 milioane de tokenuri STEEM asociate cu facțiunea ”rebelă” ce a creat HIVE.

Aparent, al doilea obiectiv a eșuat, întrucât fondurile respective au fost „salvate” de un cont anonim pe Bittrex.

Într-o altă încercare de a „proteja drepturile de proprietate ale utilizatorilor comunității Steem”, Steem, condus de Justin Sun, de Tron, a intenționat să sechestreze unele conturi de utilizator care ar fi reprezentat o amenințare pentru rețea.

Hard fork-ul planificat a facilitat transferul de fonduri din 64 de conturi Steem într-un alt cont numit „community321”. Imediat după transfer, token-urile STEEM în valoare de aproximativ 5,7 milioane de dolari au fost trimise către Bittrex, care a refuzat să returneze din cauza controversei legate de hard fork.

În prezent, nu este clar cine este proprietarul contului „community321” și cui ar trebui să aparțină tokenurile respective.

Unele ferme de minare Bitcoin din Sichuan, nevoite să își oprească activitatea

Conform rapoartelor din presa locală, unele ferme de minare Bitcoin din Sichuan și-au oprit activitatea din cauza fluctuațiilor în aprovizionarea cu energie electrică. Aparent, temperaturile ridicate din regiune au provocat o scădere a producției de electricitate de către hidrocentrale.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Fermele de minare Bitcoin s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu curent electric sau cu restricții impuse de autoritățile locale.

„Unele ferme au avut electricitatea întreruptă timp de trei zile, iar altele nu au voie să funcționeze decât noaptea. Zonele apropiate de capitala orașului Sichuan, Chengdu, precum Wenchuan, suferă de întreruperi frecvente de energie electrică, în timp ce locuri îndepărtate precum Ya’an și Kangding, cu o cerere mică de energie electrică și precipitații suficiente, au înregistrat mai puține astfel de incidente”,

a raportat site-ul local de știri Blockbeats.

Dificultatea de minare a Bitcoin a scăzut ieri cu 6% ca răspuns la scăderea ratei de hash, înregistrată după halving. Reglarea descendentă indică faptul că mai mulți mineri au încetat exploatarea în ultimele 2 săptămâni.

Statistică DeFi

CoinGecko a efectuat un sondaj asupra a 694 de persoane pe tema DeFi în martie 2020, ce a relevat o serie de concluzii.

Prima este că majoritatea covârșitoare a celor ce cunosc domeniul sunt bărbați (91%), mai mult de jumătate (68%) având vârste între 20 și 39 de ani.

În al doilea rând, 90% dintre respondenți dețin cel puțin o criptomonedă stabilă, DAI fiind cea mai populară și a doua din punct de vedere cantitativ. De fapt, cele mai deținute 5 criptomonede stabile sunt, de asemenea, cele cu cea mai mare capitalizare de piață: USDT, USDC, TUSD, PAX și, desigur, DAI. Ambele clasamente sunt dominate de USDT (Tether).

O altă concluzie este că protocoalele DeFi, deși au un nivel ridicat de conștientizare a mărcii, încă au o utilizare limitată. Majoritatea respondenților le folosesc în completare cu serviciile bancare, dar sunt de părere că nu sunt încă suficient de sigure sau mature pentru a înlocui băncile complet.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Lansarea unei criptomonede – un instrument de marketing pentru un produs sau serviciu!

Pentru cei care decid să profite la maxim de oportunitățile oferite de tehnologia blockchain, lansarea… Citeste mai mult

3 ore

Sa construiesti este foarte profitabil, iar aplicația descentralizată este noul trend!

Unul dintre cei mai folosiți termeni din ecosistemul crypto este Dapps – acestea sunt aplicații… Citeste mai mult

o zi

Shaorma cu de toate! Piata crypto in prima jumatate a anului 2021

Prima parte a anului 2021 a fost un rollercoaster de activitate pe piața cripto, marcat… Citeste mai mult

2 zile

Rețeaua Lightning a crescut cu 42% in 2021

Rețeaua Bitcoin Lightning a depășit marti 1.500 BTC pentru prima dată, cu peste 45.000 de… Citeste mai mult

o lună

Contextul macroeconomic și noi reglementări pe piața asiatică afectează prețul criptomonedelor

Piața cripto a suferit o ușoară scădere în ultimele 24 de ore pe fondul știrilor… Citeste mai mult

o lună

Muncitorii din Xiong’an primesc salariile în yuan digital

China continuă să extindă utilizarea noului său CBDC în zona Xiong’an. Conform rapoartelor din presa… Citeste mai mult

o lună